Sari direct la conținut

Europa League: Rijeka vs Corvinul – Hunedorenii mai vor o minune

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Rijeka – Corvinul, meci contând pentru manşa doua a turului al doilea preliminar din Liga Europa, este programat, joi, 1 august, de la ora 21:00, pe Stadion Rujevica, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2 şi Prima Sport 2.


Corvinul are o misiune aproape imposibilă în tentativa de a avansa în competiţie, dar speră din nou la o minune pe celor de la Rijeka, în manşa a doua a turului al doilea preliminar din Europa League, după ce, în prima manşă, a scos o remiză pe teren porpriu (la Sibiu), scor 0-0.


Rijeka a debutat în Europa League direct în turul al doilea preliminar, după ce a terminat sezonul trecut pe locul 2 în Hrvatska Nogometna Liga (campionatul din Croaţia), cu 74 de puncte, la opt în urma campioanei Dinamo Zagreb, în faţa căreia a pierdut şi finala Cupei Croaţiei, 0-0 (d) şi 1-3 (a).


Echipa antrenată de Zeljko Sopic a disputat şase partide amicale în această vară, câştigând trei, 1-0 cu Koper (Slovenia), 7-1 cu Primorje (Slovenia) şi 3-1 cu Nyiregyhaza (Ungaria), pe lângă două eşecuri, 0-1 cu Karlsruher (Germania) şi 0-1 cu Salzburg (Austria), şi o remiză, 1-1 cu Triglav (Slovenia); noua ediţie de campionat începe pe 4 august.


Corvinul, câştigătoarea Cupei României, a început parcursul în Europa League în primul tur preliminar, în care a trecut de Paksi, vicecampioana şi deţinătoarea Cupei Ungariei, 4-0 în deplasare (Sg. Buş 9, M. Lupu 45+2, 86, 90+3) şi 0-2 acasă (Konyves 78, Bode 89).


În primul meci oficial al sezonului, disputat înaintea „dublei” cu Paksi, Corvinul a pierdut în Supercupa României, scor 0-3 în Ghencea cu FCSB, campioana din SuperLiga.


Corvinul a terminat sezonul precedent pe locul 2 în play-off-ul din Liga 2, cu 52 de puncte, cu opt mai puţine decât prima clasată, Unirea Slobozia, dar nu a avut drept de promovare, şi a disputat trei partide de pregătire în această pauză competiţională, 2-3 cu Mura, 0-2 cu Celje (campioana Sloveniei) şi 0-2 cu Borac Banja Luka (campioana Bosniei-Herţegovina).


Corvinul a cucerit Cupa României în calitate de divizionară secundă, după o finală cu Oţelul Galaţi, 2-2 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 3-2 după executarea loviturilor de departajare.


Echipa care se va califica dintre Corvinul şi Rijeka va juca în turul al treilea preliminar din Europa League cu învingătoarea „dublei” Sheriff (Moldova) – Elfsborg (Danemarca), iar echipa eliminată va continua în turul al treilea preliminar din Conference League, unde va întâlni învingătoarea „dublei” Milsami Orhei (Moldova) – Astana (Kazahstan).


Superbet oferă cota 1,30 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Rijeka – Corvinul.

Rijeka – Corvinul 1
Cotă 1,30

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro