Sari direct la conținut

„Monte Carlo”, restaurantul „ca la Veneția” din mijlocul Parcului Cișmigiu. Umbra unei extraordinare povești din vechiul București

HotNews.ro
„Monte Carlo”, restaurantul „ca la Veneția” din mijlocul Parcului Cișmigiu. Umbra unei extraordinare povești din vechiul București
Insula si restaurantul Monte Carlo din Cismigiu. Foto; Agerpres

În centrul parcului Cișmigiu, ferit de zgomotul și vânzoleala Bucureștiului, se află restaurantul Monte Carlo.

A rămas din el o mai degrabă vagă amintire a ce a fost – restaurantul ridicat în 1926 după planurile arhitectului Ion Mincu, un loc în care se aduna burghezia orașului.

A existat o cârciumă aici, pe insulița din Cișmigiu de pe malul lacului încă de pe la 1850 o cârciumă, fix pe amplasamentul unde astăzi e restaurantul Monte Carlo.

Era cârciuma lui Dura și era, și ea, magnet de burghezie. Pe la 1905 proprietarul restaurantului era Mihalcea, vestitul consilier comunal pasionat de bere, care a deschis, împreună cu Caragiale, la finalul secolului al XIX-lea mai multe berării pe străzile Șelari și Gabroveni.

Din nefericire, restaurantul a ars din temelii spre finalul Primului Război Mondial.

Citește, pe B365.ro, cum s-a întors cârciuma la viața și prin ce transdormări a trecut până în ziua de azi.

INTERVIURILE HotNews.ro