Sari direct la conținut

Conference League: Corvinul vs Astana – Şansă istorică pentru hunedoreni

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Corvinul – Astana, meci contând pentru prima manşă a turului al treilea preliminar din Conference League, este programat, joi, 8 august, de la ora 21:00, pe Stadionul Municipal din Sibiu, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.


Corvinul, surpriza plăcută a acestei ediţii a cupelor europene, caută să dea lovitura contra celor de la Astana, vicecampioana din Kazahstan, într-una dintre cele mai interesante „duble” ale turului al treilea preliminar din Conference League (manşa a doua este programată, miercuri, 14 august, de la ora 17:00, pe Ortalyq Stadion din Pavlodar).


Corvinul a început sezonul în primul tur preliminar din Europa League, în care a trecut de Paksi, vicecampioana şi deţinătoarea Cupei Ungariei, 4-0 în deplasare (Sg. Buş 9, M. Lupu 45+2, 86, 90+3) şi 0-2 acasă (Konyves 78, Bode 89), apoi a fost eliminată în turul al doilea preliminar de Rijeka, vicecampioana din Croaţia, 0-0 la Sibiu şi 0-1 pe terenul adversarei (Petrovic 12), unde a ratat un penalty prin Sg. Buş în minutul 76.


În primul meci oficial al sezonului intern, disputat înaintea debutului european, echipa antrenată de Florin Maxim a pierdut în Supercupa României, scor 0-3 în Ghencea cu FCSB, campioana din SuperLiga (hunedorenii nu au debutat încă în noul sezon din Liga 2).


„Ne aşteaptă un nou meci acasă. Trebuie să ne regrupăm şi să câştigăm!”, a declarat Florin Maxim.


Corvinul a terminat sezonul precedent pe locul 2 în play-off-ul din Liga 2, cu 52 de puncte, cu opt mai puţine decât prima clasată, Unirea Slobozia, dar nu a avut drept de promovare, şi a cucerit Cupa României după o finală cu Oţelul Galaţi, 2-2 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 3-2 după executarea loviturilor de departajare.


Astana a debutat direct în turul al doilea preliminar din Conference League, în care a eliminat-o pe Milsami Orhei, din Republica Moldova, după 1-1 în deplasare (Lupano 90 / Gripshi 57) şi 1-0 pe teren propriu (Tomasov 49).


Echipa antrenată de Grigory Babayan a terminat pe locul 2 în ediţia trecută din Qazaqstan Premier Ligasy (campionatul din Kazahstan), cu 53 de puncte, la cinci în urma campioanei Ordabasy, iar în actualul sezon este pe locul 8 după 15 etape, cu 18 puncte (are şi două mrestanţe), la 10 distanţă de liderul Aktobe (care are un meci mai puţin disputat).


În cel mai recent meci din campionat, disputat în week-end-ul trecut, Astana a trecut acasă cu 2-1 de Turan.
Echipa care se va califica dintre Corvinul şi Astana va juca în play-off-ul din Conference League cu învingătoarea „dublei” St. Mirren (Scoţia) – Brann (Norvegia).


Corvinul şi Astana nu s-au mai întâlnit până acum, astfel că „dubla” din turul al treilea preliminar din Conference League este prima confruntare directă dintre cele două echipe.


Superbet oferă cota 1,42 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Corvinul – Astana.

Corvinul vs Astana 1X
Cotă 1,42

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro