Sari direct la conținut

Cel mai recent videoclip al lui Katy Perry, subiect de anchetă în Spania

HotNews.ro
Katy Perry / Foto: VEVO / Planet / Profimedia
Katy Perry / Foto: VEVO / Planet / Profimedia

Autoritățile spaniole investighează modul în care a fost filmat cel mai recent videoclip al cântăreței americane Katy Perry. „Lifetimes” a fost realizat pe dune de nisip protejate din Insulele Baleare, iar artista și producătorii săi sunt acuzați că au filmat acolo fără a avea aprobare, conform BBC.

În noul său videoclip, cântăreața americană este filmată petrecând pe plaje din insule precum Ibiza și Formentera, însă mai multe cadre au fost făcute chiar în mijlocul dunelor protejate de pe insula nelocuită S’Espalmado. 

Guvernul spaniol susține că producătorii videoclipului sunt responsabili, pentru că nu au cerut permisiunile necesare pentru aceste filmări. 

Oficialii au subliniat că Katy Perry nu este cercetată pentru „delicte contra mediului înconjurător”, pentru că filmările pot fi autorizate în zonă, însă echipa ei de producție nu a solicitat aceste avize. 

Departamentul de mediu al Insulelor Baleare a emis un comunicat de presă în care a afirmat că echipa de producție a videoclipului nu a obținut autorizația necesară înainte de filmare. Drept urmare, „au fost inițiate acțiuni de investigație preliminară”. Departamentul a atras atenția că „rapoartele fotografice, cinematografice sau videografice” pentru un „scop publicitar sau comercial” necesită autorizație din partea Ministerului Mediului.

Videoclipul „Lifetimes” include imagini cu dunele din S’Espalmador, una dintre cele mai bogate zone ecologice din Formentera. S’Espalmador este un insuliță nelocuită situată la nord de Formentera, cu o lungime de aproximativ trei kilometri. Dunele de pe această insulă au o „valoare ecologică mare”, conform siteului de turism al guvernului regional.

„Lifetimes” este produs de Dr. Luke. Cântăreața Kesha l-a dat în judecată pe Dr. Luke în 2014, după ce l-a acuzat că a „abuzat-o sexual, fizic, verbal și emoțional”. Dr. Luke a negat acuzațiile. 

INTERVIURILE HotNews.ro