Sari direct la conținut

Champions League: Manchester City vs Inter – „Cetăţenii”, favoriţi în rejucarea finalei din 2023

Minge de fotbal, Foto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia
Minge de fotbal, Foto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Manchester City – Inter, meci contând pentru prima etapă din Liga Campionilor, este programat, miercuri, 18 septembrie, de la ora 22:00, pe Etihad Stadium, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Champions League se desfăşoară din sezonul 2024-2025 într-un nou format, cu 36 de echipe, care vor disputa opt meciuri – patru acasă şi patru în deplasare – cu opt adversari diferiţi, în „sistem elveţian”; primele opt clasate se califică direct în optimile de finală, celelalte opt urmând a fi stabilite în urma unui play-off în dublă manşă la care participă locurile 9-24 (cele clasate pe poziţiile 25-36 sunt eliminate).

Manchester City şi Inter, două foste campioane ale Europei (unul, respectiv, trei trofee în palmares), se întâlnesc în reeditarea finalei din sezonul 2022-2023, de data aceasta în prima etapă din noua edişie de Champions League.

Manchester City are un start impresionat de sezon şi este pe locul 1 în Premier League, cu 12 puncte după patru etape, în care a înregistrat tot atâtea victorii, iar în cel mai recent meci din campionat s-a impus pe teren propriu în faţa lui Brentford, scor 2-1; a câştigat în această vară şi Community Shield (Supercupa Angliei), 1-1 după 90 de minute şi 7-6 după penalty-uri (nu s-au disputat prelungiri) cu Manchester United.

Pentru echipa antrenată de Pep Guardiola urmează un meci în deplasare, cu Slovan Bratislava, şi unul acasă, cu Sparta Praga.

Inter, campioana en-titre a Italiei, nu a început tocmai cum se aştepta noua stagiune din Serie A, unde ocupă locul 3 după patru etape, cu opt puncte, acumulate după două succese şi două remize, şi merge în Anglia după un rezultat de egalitate obţinut în campionat pe terenul celor de la Monza, scor 1-1.

Echipa antrenată de Simone Inzaghi va juca în continuare cu Crvena Zvezda, pe teren propriu, şi cu Young Boys Berna, în deplasare.

Cele două echipe s-au întâlnit o singură dată într-o partidă oficială, în finala ediţiei 2022-2023 din Champions League, când Manchester City s-a impus în faţa lui Inter cu 1-0 la Istanbul (au mai fost două amicale, în 2010, 3-0 pentru Inter, şi în 2011, 3-0 pentru Manchester City).

Superbet oferă cota 1,55 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Manchester City – Inter.

Manchester City – Inter 1
Cotă 1,55

INTERVIURILE HotNews.ro