Sari direct la conținut

Iron Maiden a anunțat un nou turneu mondial: „Run For Your Lives” / Primul concert din Europa va fi la Budapesta

HotNews.ro
Iron Maiden a anunțat un nou turneu mondial: „Run For Your Lives” / Primul concert din Europa va fi la Budapesta
Iron Maiden în concert - FOTO: K.C. Alfred / Zuma Press / Profimedia

Trupa britanică Iron Maiden a anunţat un turneu mondial, „Run For Your Lives”, care marchează 50 de ani de activitate. Turneul va începe în mai 2025 şi va dura până în 2026, notează News.ro.

Potrivit primelor informaţii publicate de trupa de heavy metal, acesta va fi un turneu retrospectiv: „Le promitem fanilor Iron Maiden un setlist foarte special, care cuprinde toate cele nouă albume de studio, de la „Iron Maiden” (debutul lor din 1980) la „Fear of the Dark” (1992)”, au scris muzicienii pe Instagram.

Iron Maiden a fost formată de Steve Harris (bas) în 1975, căruia i s-a alăturat Dave Murray (chitară). Ambii sunt încă membri ai trupei. Acesta va fi „cel mai spectaculos şi elaborat show al lor de până acum”, potrivit comunicatului de presă. Datele pentru 2026 nu au fost încă anunţate.

Primul concert din Europa va fi la Budapesta

Până în prezent, Iron Maiden a dezvăluit doar datele din Europa pentru turneul său mondial, în cadrul căruia trupa va concerta pe 27 de stadioane între mai şi august anul viitor. Trupa va anunţa probabil o etapă nord-americană, pe lângă alte continente, în curând.

În Europa, britanicii vor cânta prima dată în Budapesta, Ungaria, în data de 27 mai. 

În deschidere, de-a lungul turneului, vor cânta americanii de la Halestorm, formaţia suedeză Avatar şi britanicii de la The Raven Age.

Iron Maiden, care a lansat 17 albume de studio, certificate cu platină şi aur, vândute în peste 100 de milioane de exemplare, a susţinut aproape 2.500 de concerte în 64 de ţări. 

Formula actuală a grupului britanic este: Steve Harris (bas), Dave Murray (chitară), Adrian Smith (chitară, backing vocals), Bruce Dickinson (solist), Nicko McBrain (tobe, percuţie) şi Janick Gers (chitară). 

INTERVIURILE HotNews.ro