Sari direct la conținut

Contabilii solicită ANAF și Ministerului Finanțelor să nu dea amenzi / Motivul: Disfuncționalitățile SPV și nerecunoașterea semnăturii electronice

HotNews.ro
Fiscalitate, Foto: © Piotr Adamowicz | Dreamstime.com
Fiscalitate, Foto: © Piotr Adamowicz | Dreamstime.com

Contabilii au avut probleme joi în privința declarațiilor ce au ca termen data de 25 ale lunii din cauza SPV (care are probleme de funcționare de la generalizarea e-Factura). Astfel, Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați (CECCAR) spune că a primit sesizări de la membri cu privire la disfuncționalitățile SPV, într-un newsletter transmis către aceștia.

Asta poate conduce la neîndeplinerea obligației de conformare fiscală voluntară în termenul legal.

“Vă informăm că organismul profesional a sesizat atât Ministerul Finanțelor, cât și Agenția Națională de Administrare Fiscală, solicitând neaplicarea de amenzi contribuabililor în cazul depășirii, din motive independente de voința acestora, a termenelor impuse în vederea conformării fiscale voluntare”, spune organizația.

De asemenea, spune CECCAR, dat fiind faptul că am fost sesizați cu privire la faptul că sistemul online nu recunoaște, în unele situații, semnătura electronică, am solicitat remedierea acestei nefuncționalități.

„În cazul în care întâmpinați o astfel de eroare din partea sistemului online, vă recomandăm să salvați dovada erorii și a faptului că ați întreprins demersurile necesare conformării fiscale voluntare în termen”, îndeamnă CECCAR.

Sursă foto: Dreamstime.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro