Sari direct la conținut

​Încă o zi în care site-ul ANAF afișează frecvent „mentenanță”, spre disperarea contribuabililor care trebuie să folosească e-Factura

HotNews.ro
e-Factura, obligatorie de la 1 ianuarie 2024, Foto: Hotnews / Florin Barbuta
e-Factura, obligatorie de la 1 ianuarie 2024, Foto: Hotnews / Florin Barbuta

Site-ul ANAF afișează și luni, 22 ianuarie, destul de frecvent, pe pagină: „Lucrare de mentenanță. Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente. Vă mulţumim pentru înţelegere!”.

Își revine la câteva minute după, dar este enervant pentru contribuabilii care vor să depună facturile. Asta s-a întâmplat de la începutul anului aproape zilnic, de când a fost introdusă obligativitatea utilizării e-Factura în relația B2B.

Joia trecută, Marcel Boloș spunea: „Iatã cã pânã acum nu au fost intervale de timp în care sistemul sã nu funcționeze”.

Ministerul Finanțelor a anunțat că a rezolvat unele probleme la e-Factura, cum ar fi eroarea facturilor multiple (cele duplicat).

E un chin pentru contribuabili să folosească e-Factura având diverse erori, iar pe lângă asta site-ul să aibă probleme, precum cea menționată de „mentenanță”.

Să nu uităm că săptămâna trecută mulți contribuabili erau „ejectați” direct la autentificare, un lucru anormal.

Vezi și:

A început calvarul antreprenorilor la e-Factura: diverse erori atât la emitere cât și la descărcare, facturi care apar de mai multe ori, chiar erori la logarea în SPV

e-Factura: Traduceri amuzante în nomenclatorul unităților de măsură: de la “picior-livră-forță”, la “om-lună” sau „hambar per electronvolt”

Inițial, e-Factura nu a fost gândit ca un instrument de tortură la adresa antreprenorilor corecți / Ceva s-a schimbat în a doua jumătate din 2023

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro