Sari direct la conținut

Reacția Comisiei Europene față de campania de denigrare a lui Juncker inițiată de Guvernul Orban: Cetățenii Ungariei merită fapte, nu ficțiune

HotNews.ro
Reacția Comisiei Europene față de campania de denigrare a lui Juncker inițiată de Guvernul Orban: Cetățenii Ungariei merită fapte, nu ficțiune

Comisia Europeană a reacționat marți față de campania de denigrare a președintelui Jean Claude Juncker lansată de guvernul lui Viktor Orban, în care Bruxelles-ul este acuzat că periclitează securitatea Ungariei, impunând politici privind imigranții. Comisia Europeană acuză guvernul de la Budapesta că promovează teorii ale consiprației și spune că cetățenii unguri merită fapte, nu ficțiune.

”Cetățenii unguri merită fapte, nu ficțiune. Campania guvernului Ungariei este greu de crezut. Este șocant că o astfel de teorie a conspirației, ridicolă, a ajuns să fie atât de popularizată”, se arată în răspunsul publicat de purtătorul de cuvânt al președintelui Comisiei Europene, Mina Andreeva, publicat pe twitter și facebook.

În condițiile în care campania guvernului condus de Viktor Orban acuza Bruxelles-ului că impune cote de refugiați și urmărește vulnerabilizarea granițelor naționale, intenționând introducerea de vize pentru imigranți, Comisia respinge toate aceste acuzații.

”Nu există ei (cei de la Bruxelles-n.red), există doar Uniunea Europeană, din care face parte și Ungaria care stă la masă. Uniunea Europeană nu subminează protecția granițelor naționale. Nu există niciun plan pentru acordarea de vize în scopuri umanitare (pentru refugiați-n.red). Statele membre ale UE decid singure în ce măsură acceptă migrația legală”, se arată în răspunsul Comisiei.

Guvernul de la Budapesta a lansat o campanie, finanțată din bani publici, a cărui țintă este, în premieră, chiar președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, alături de omul de afaceri și filantropul George Soros, acuzând Bruxelles-ul că impune politici privind imigranții, punând astfel în pericol securitatea Ungariei. Este pentru prima oară când ținta este chiar președintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker, care este membru al popularilor europeni din care face parte și Viktor Orban și partidul său, Fidesz.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro