Sari direct la conținut

Uimire în Japonia – Ministrul pentru securitate cibernetica a admis că nu a folosit niciodată un computer

HotNews.ro
Uimire în Japonia – Ministrul pentru securitate cibernetica a admis că nu a folosit niciodată un computer

Yoshitaka Sakurada, ministrul japonez însărcinat de strategia de cybersecurity, a uimit multă lume după ce a admis că nu a folosit niciodată un computer și părea să nu știe ce este un stick USB, scrie The Guardian. Ministrul a fost numit acum o lună, cu ocazia unei remanieri guvernamantale, și se ocupă și de organizarea JO de Vară Tokio 2020.

”Încă de la vârsta de 25 de ani am dat instrucțiuni angajaților și secretarelor, iar eu nu folosesc computere”, a spus ministrul, într-o audiere în parlament. El s-a arătat confuz și când a fost întrebat dacă la centralele nucleare japoneze sunt folosite stick-uri USB.

Ministrul, în vârstă de 68 de ani, a fost ironizat pe Facebook și Twitter, oamenii scriind că este uimitor faptul că ministrul pentru securitate cibernetică nu are habar despre PC-uri. Alții au glumit, spunând că cea mai sigură cale de a nu cădea pradă hackerilor este să nu folosești deloc computere.

Sakurada nu a putut răspunde clar nici la întrebări legate de celălalt domeniu de care se ocupă; organizarea Jocurilor Olimpice din 2020. Mai mult, el a pus prestația nefericită pe seama parlamentarului de opoziție care l-a interpelat, fiindcă nu i s-au dat întrebările înainte.

Sursa: The Guardian

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro