Sari direct la conținut

​Politic show: Dragnea: Giuliani pune degetul pe o rană deschisă. Occidentul va privi cu mai multă atenţie la abuzurile îngrozitoare; Orban: M-ar bucura dacă Antonescu ar candida la europarlamentare; Meleşcanu, după ieșirile anti-germane ale PSD-iștilor: ”Dezavuez orice fel de luări de poziţie care pot aduce atingere imaginii minorităţii germane”

HotNews.ro
politic, Foto: Colaj foto
politic, Foto: Colaj foto

Dragnea: Giuliani pune degetul pe o rană deschisă. Occidentul va privi cu mai multă atenţie la abuzurile îngrozitoare. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea reacţionează şi el la scrisoarea lui Rudolph Giuliani pe tema protocoalelor secrete SRI – Parchet: ”Concluzia amară a acestei scrisori este că încrederea în sistemul de Justiţie din România este serios zdruncinată în faţa partenerilor externi şi a investitorilor străini. Occidentul va privi cu mai multă atenţie la abuzurile îngrozitoare care s-au comis în ţara noastră în numele luptei anti-corupţie. Liviu Dragnea mai arată că Rudolph Giuliani este un celebru procuror federal al Statelor Unite, care a luptat în mod real cu mafia şi corupţia şi a cărui probitate morală şi profesională impune respect peste tot în lume, potrivitGandul.

Orban: M-ar bucura dacă Antonescu ar candida la europarlamentare. „Încă nu ştiu cine va candida pentru Parlamentul European. Depunerea candidaturilor se face până în data de 1 octombrie, după data de 1 octombrie o să pot să dau răspunsurile. M-ar bucura dacă domnul Antonescu şi-ar depune candidatura, domnul Antonescu este un lider important al PNL, dar nu depinde de mine dacă va candida sau nu. Sigur că dacă va candida domnul Antonescu, nu cred că poate să candideze altcineva din familia domniei sale. Dar depinde, trebuie depuse candidaturile şi în funcţie de candidaturile care sunt depuse vom decide structura acestei liste”, a afirmat Orban, la România TV, potrivitDigi24.

Meleşcanu, după ieșirile anti-germane ale PSD-iștilor: ”Dezavuez orice fel de luări de poziţie care pot aduce atingere imaginii minorităţii germane”. Ministerul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat luni că ”dezavuează” luările de poziţie care pot aduce atingere imaginii minorităţii germane. Declarația sa vine după ce mai mulți lideri PSD au făcut în ultimele săptămâni declarații cu tentă anti-germană. Cel care a dat tonul a fost Liviu Pop, care a înfățișat Germania și alte state aliate sub forma unor gândaci. Tot el a continuat într-o notă și mai dură, acuzându-l pe președintele Klaus Iohannis că ”a condus o organizație nazistă”. Lia Olguța Vasilescu s-a alăturat și ea: ”Ca neamţ, să vorbeşti de gazare, trebuie să ai mult curaj”, potrivitG4media.

Premierul Dăncilă îi promite lui Meleșcanu un sediu nou pentru Ministerul de Externe. La finalul unei întâlniri la sediul Guvernului cu reprezentanţii corpului diplomatic român, în contextul Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, i-a cerut premierului, în faţa zecilor de ambasadori prezenţi în sală, ajutorul pentru un sediu al ministerului. „Nu pot să nu folosesc acest prilej pentru a o ruga pe doamna prim-ministru să ne ajute ca, la 100 de ani de la Marea Unire să existe şi o clădire a Ministerului Afacerilor Externe, nu 18 locaţii. Vă mulţumesc foarte mult”, a declarat Meleşcanu, în aplauzele diplomaţilor prezenţi la sediul Guvernului, potrivitRomania Libera.

Fostul ministru al Educaţiei, mesaj pentru politicienii de dreapta după scrisoarea lui Rudolph Giuliani: „Bubuiţi-l direct şi fără milă”.Daniel Funeriu, fost ministrul Educaţiei în Guvernul Boc, îi îndeamnă pe politicienii de dreapta să răspundă ferm la scrisoarea Rudolph Giuliani către preşedintele Klaus Iohannis. “Intuiesc că oficialii români care se declară anticorupţie sunt prea timoraţi pentru a-i da un răspuns foarte dur lui Giuliani. Acum e momentul în care veţi vedea, probabil, comentarii apă de ploaie: timoraţi de presupusa apropiere a lui Giuliani de Trump, politicienii din România vor da din colţ în colţ. Nu băieţi: bubuiţi-l direct şi fără milă. Acum să vedem cine e tare. Orban? Barna? Cioloş? Tomac? Iohannis?”, a scris Funeriu pe pagina sa de Facebook, potrivitAdevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro