Sari direct la conținut

Business Report: A treia evaluare a acordului cu FMI: mizele si premisele. Ce angajamente (nu) a respectat Guvernul in cadrul acestui acord; Increderea consumatorilor revine la nivelul dinaintea recesiunii; Integrarea energiei regenerabile, o provocare

HotNews.ro
Business Report, Foto: Colaj foto
Business Report, Foto: Colaj foto

Romania are peste 1.000 de kilometri de Dunare: Delta Camargue din Franta are 3% din suprafata Deltei Dunarii, iar Delta Padului are 5%. Ambele delte primesc intre doua si patru milioane de turisti pe an! Zboruri cu avioane de mici dimensiuni, croaziere sau plimbari cu salupe rapide. Totul este posibil in Delta. Iar 2014 a adus deja cresteri ale vanzarilor fata de anul trecut. Delta Dunarii este o regiune turistica aparte, cu o dezvoltare diferita fata de restul zonelor din tara. Cu 30.000 de locuri de cazare, dintre care ¬oficiale¬ doar 10.000, si circa 400.000 de turisti in fiecare an. Cu alte cuvinte, Delta si-a revenit in ultimii ani, dupa scaderea pe care a avut-o intre 2005 si 2006, odata cu „febra gripei aviare”. Doar ca, „din pacate”, sustine Traian Badulescu, consultant in turism, nu este promovata aproape deloc, scrieCapital.

A treia evaluare a acordului cu FMI: mizele si premisele. Ce angajamente (nu) a respectat Guvernul in cadrul acestui acord. Reprezentantul la Bucuresti al Fondului Monetar International, uruguaianul Guillermo Tolosa, a declarat joi ca economia Romaniei va reveni in 2014 la un nivel similar perioadei premergatoare crizei economice, dar ca ritmul de recuperare este mai lent decat in alte state. Ministrul de Finante, Ioana Petrescu, a estimat, tot joi, o crestere economica in 2014 mai mare decat cea inregistrata anul trecut, cand Romania a fost „campioana” europeana la acest capitol, noteazaCurs de Guvernare.

Integrarea energiei regenerabile, o provocare. Integrarea energiei regenerabile in sistemul energetic national este o provocare pentru intreg sistemul, nu doar pentru operatorul acestuia Transelectrica (TEL), a declarat vineri Carmen Neagu, presedintele Consiliului de Supraveghere al companiei. „Avem problema integrarii in sistem a energiilor regenerabile. S-au dezvoltat foarte mult in timp foarte scurt. Ne-am atins angajamentele luate de CE fata de anul 2020. Este o provocare pentru tot sistemul energetic, nu doar pentru Transelectrica”, a spus Neagu, potrivit Mediafax. Potrivit datelor Institutului National de Statistica, productia din centralele electrice eoliene a fost anul trecut de 4,69 miliarde KWh, in crestere cu 2,05 miliarde KWh comparativ cu nivelul din 2012, potrivitRomania Libera.

BMW Seria 4 Gran Coupe, pregatita pentru piata din Romania. BMW isi extinde inca o data portofoliul cu BMW Seria 4 Gran Coupe, pregatit pentru debutul pe piata din Romania in a doua parte a lunii iunie, cu preturi incepand de la 31.100 euro fara TVA pentru versiunea BMW 418d Gran Coupe, propulsata de un motor diesel de doi litri si o putere maxima de 143 CP. Noul BMW Seria 4 Gran Coupe este o premiera absoluta pentru marca – primul coupe cu patru usi din clasa medie. Dupa lansarea versiunilor BMW Seria 4 Coupe si Cabriolet, Gran Coupe este al treilea model al noii game BMW Seria 4, scrie24auto.ro.

Ce capcane iti intind bancile daca ai venituri din drepturi de autor. Persoanele care incaseaza venituri din drepturi de autor au sanse mai mici sa obtina credite de nevoi personale atat de mari pe cat si-ar dori, comparativ cu cei care au contracte de munca. De la inceputul anului, tot mai multe banci au lansat noi produse de creditare. Numai ca, in ciuda dobanzilor promotionale, exista o categorie de clienti care intampina dificultati in a accesa sumele de care au nevoie. Este vorba de romanii care lucreaza in baza unor contracte pe drepturi de autor. Sa luam exemplul unui traducator care are incheiat un contract cu o editura. Acesta este remunerat pentru numarul de materiale traduse intr-o anumita perioada de timp, astfel ca, de la o luna la alta, valoarea veniturilor difera, noteazaEVZ.

Increderea consumatorilor revine la nivelul dinaintea recesiunii. Increderea consumatorilor la nivel global revine la nivelul dinaintea recesiunii, cu un scor de 96 in primul trimestru din 2014 – cel mai mare scor din T1 2007 pana in prezent, potrivit sondajului privind increderea consumatorilor realizat de Nielsen, care precizeaza ca Indicele Global (care a inregistrat cel mai mic scor, 77, in T1 2009) a crescut cu 2 puncte fata de T4 2013 si cu 3 puncte in raport cu T1 2013. Dintre cele mai mari 6 economii din lume, 5 au prezentat majorari ale increderii consumatorului. Listate in functie de nivelul cresterii, la nivel general, increderea a crescut cu 8 puncte in Franta (pana la 59 de puncte), 6 puncte in SUA (100), 4 puncte in Germania (99), 3 puncte in Marea Britanie (87) si 1 punct in Japonia (81). In schimb, indicele de incredere a consumatorului s-a mentinut la valori mari in China (111). Increderea consumatorilor in Japonia si Germania este la cele mai inalte niveluri dupa 2005, relateazaBursa.ro.

Paradoxuri statistice: in Romania se taie paduri de patru ori mai mult decat se regenereaza, dar fondul forestier creste. Statisticile oficiale arata ca in 2013 au fost parcurse cu taieri 108.315 hectare de padure si a fost regenerata o suprafata de doar 26.285 de hectare. Cu toate acestea, ¬fondul forestier al Romaniei a crescut cu 0,1%, ajungand la o suprafata de 6,54 milioane de hectare, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS). Suprafata padurilor reprezinta 97,6% din fondul forestier national, adica 6,38 milioane de hectare, fiind in crestere cu 7.776 de hectare comparativ cu 2012. Daca o tinem tot asa, taind de patru ori mai mult decat regeneram, in 60 de ani vom mai ramane doar cu suprafata reimpadurita, adica 1,5 milioane de hectare ¬ un sfert din ce avem acum, scrieAdevarul.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro