Sari direct la conținut

Sony se gandeste foarte serios sa vanda divizia Vaio – Noi surse spun ca suma ar fi de 400 milioane dolari, iar cumparatorul, un fond japonez de investitii

HotNews.ro
Sony cauta solutii pentru divizia VAIO, Foto: Sony
Sony cauta solutii pentru divizia VAIO, Foto: Sony

La doar cateva zile dupa zvonurile cum ca Lenovo s-ar gandi sa cumpere divizia de PC-uri Vaio a Sony, apare un nou posibil cumparator: Japan Industrial Partners. Publicatia japoneza Nikkei, dar si agentia Reuters, noteaza ca suma ar putea fi undeva in jurul a 400-500 milioane dolari. Comentand informatiile, PC World noteaza ca Sony ar avea de castigat prin vanzarea unei afaceri care aduce pierderi mari.

Noile zvonuri sunt legate de posibilitatea ca divizia de PC-uri Vaio sa fie preluata de fondul japonez Japan Industrial Partners care va plati undeva intre 380 si 490 milioane dolari.

Sony nu a comentat informatia, reiterand faptul ca analizeaza diverse solutii pentru divizia Vaio. Laptop-urile premium de la Sony sunt bine vazute in piata, dar pe fondul unei scaderi record a pietei de PC-uri, Sony pierde bani.

Si vanzarile au scazut de la peste 8,5 milioane unitati in anii buni, la circa sase milioane acum, iar cota de piata a ajuns la circa 1,9%, de la peste 2,5%.

In conditiile in care vanzarile mondiale de PC-uri au scazut cu 10% (record absolut), cele de smartphone-uri au avansat cu 38%. PC World noteaza ca e logic ca Sony sa vanda o divizie care aduce pierderi. Divizia de PC-uri are vanzari anuale de 4 miliarde dolari si primul laptop Vaio a aparut in 1997.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro