Sari direct la conținut

Blaga la B1 TV: Ca sunt colegi nemultumiti nu e problema PDL, e problema lor; Miscarea Populara e o tema falsa pentru mine

HotNews.ro

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marti seara, la B1TV, ca acei colegi care sunt nemultumiti de partid ar trebui sa ia o decizie corecta si demna pentru ei.

El a fost intrebat cum comenteaza criticile postate pe bloguri sau pe retele de socializare de democrat-liberali precum Cristian Preda si Teodor Baconschi.

‘Asta nu este problema PDL, este problema acestor oameni, multi dintre ei cu demnitati castigate in numele partidului – europarlamentari, parlamentari care, sigur, au unii dintre ei si castiguri foarte bune din activitatile pe care le depun. Ma refer inclusiv la bani, sunt unii dintre ei foarte bine platiti. Si toate aceste demnitati le-au castigat in numele unui partid. Atunci, daca ai ceva de spus vino in interiorul partidului, dar niciunul dintre ei nu a venit in interiorul partidului’, a afirmat liderul PDL.

El a spus ca accepta din partea oricui sugestii. ‘Asta am spus si in programul meu, mai multa democratie in interiorul partidului, dar si mai multa responsabilitate. Nu poti sa fii in acelasi timp in interiorul si in exteriorul partidului si sa critici in permanenta’, a adaugat presedintele PDL.

Potrivit lui Blaga, in PDL ‘nu exista o stare de tensiune’, iar lucrurile merg ‘pe un fagas bun’.

‘Echipa aleasa acum o saptamana are o sarcina foarte importanta, aceea de a reconstrui partidul, de a-l face sa ajunga in situatia de a castiga viitoarele alegeri generale cand vor avea ele loc. (…) Ca sunt si astfel de colegi, pana la urma nu e problema partidului, este problema lor, problema fiecaruia dintre ei si a caracterului pe care-l are fiecare dintre ei. Niciodata nu am oprit pe nimeni sa-si spuna punctele de vedere in interiorul partidului, dar, pe de alta parte, sunt oameni maturi, fiecare poate sa judece ce a facut pentru partid, mai mult sau mai putin, si daca nu se mai regaseste intr-un partid – repet in conditiile in care ai si beneficiat de pe urma acestui partid, sigur ai si muncit – trebuie sa iei o decizie. (…) Eu le sugerez sa ia o decizie corecta si demna pentru ei in primul rand. Daca nu se regasesc in interiorul partidului sa mearga spre alte zone ale politicii’, a spus Blaga, intrebat daca le sugereaza celor nemultumiti sa plece din PDL.

Intrebat daca nu ar resimti ca pe o pierdere plecarea unor colegi precum Cristian Preda sau Teodor Baconschi, Vasile Blaga a afirmat ca ar resimti acest lucru pentru ‘fiecare dintre ei’.

‘Eu nu invit pe nimeni afara din partid. (…) Nu incurajez plecarea cuiva din partid, dar, daca in continuare procedeaza asa, ei trebuie sa fie demni cu ei in primul rand’, a completat liderul democrat-liberal.

Intrebat cum ar privi plecari din PDL in contextul aparitiei unui nou partid de centru-dreapta, Blaga a spus: ‘Nu cred ca cineva are vreun motiv sa plece din PDL’.

‘V-am mai spus, cand sunt nemultumiti, e problema lor, nu e problema partidului. Daca sunt nemultumiti si nu le mai place de acest partid sunt liberi sa ia decizia pe care vor dori sa o ia. Nu e dorinta mea, tine de caracterul fiecaruia. Eu nu stiu de anunturi de plecari din partid. (…) Daca esti nemultumit vino si exprima-ti nemultumirile in interiorul partidului. Pe de alta parte, insa, partidul nu este o sala de asteptare’, a afirmat Vasile Blaga.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro