Sari direct la conținut

Viorel Hrebenciuc a anuntat ca va propune revenirea la votul pe liste

HotNews.ro

Social-democratul Viorel Hrebenciuc, care si-a reinnoit in urma alegerilor de duminica mandatul de deputat in Colegiul nr. 9, a declarat marti seara, la Gandul Live, ca va propune revenirea la votul pe liste.

„Legea electorala ajuta partidele care sunt pe locurile doi si trei sa pastreze proportionalitatea. Exista un articol foarte important pentru noi care spune ca parlamentarii care au primit jumatate plus unu din voturi sa fie declarati automat parlamentari. Nu putea nimeni sa prevada ca ARD va avea o performanta atat de slaba si ca vom inchide 20 de judete. De aceea, voi propune revenirea la votul proportional pe lista, cel mai probabil in prima parte a anului viitor”, a declarat Hrebenciuc la Gandul Live.

Amintim ca viitorul Parlament al Romaniei va numara 588 de parlamentari, depasind cu 76 numarul de scaune din sala de plen a Camerei Deputatilor, unde au loc sedintele comune ale deputatilor si senatorilor, in conditiile in care legislatura 2008 – 2012 a inceput cu 471 de parlamentari.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro