Sari direct la conținut

Business Report: Romanii cu case luate pe firma scapa de stresul TVA; Investitorii din Kazahstan invadeaza Romania: Dupa Rompetrol, urmeaza aurul din Maramures; Statul inchide un spital, privatii deschid in loc doua; Unde poti sa calatoresti cu reduceri de pana la 40%

HotNews.ro
Business Report, Foto: Colaj foto
Business Report, Foto: Colaj foto

Cele mai ieftine apartamente noi. Criza se prelungeste, salariile romanilor stau pe loc si, pentru a vinde totusi apartamentele construite, dezvoltatorii imobiliari nu au alta solutie decat sa mai lase la pret. Faptul ca tot mai multi proprietari de ansambluri rezidentiale prefera sa renunte la o parte din profit si opteaza pentru ieftiniri il dovedeste scaderea de preturi inregistrata din toamna trecuta pana in prezent. Daca in luna octombrie 2011, la targul imobiliar tIMOn pretul minim al unei locuinte intr-un ansamblu rezidential nou pornea de la 31.000 de euro, acum cei interesati pot gasi o locuinta si la 22.000 de euro. Integral in EVZ.

Romanii cu case luate pe firma scapa de stresul TVA. Cresterea pragului pentru inregistrarea in scopuri de TVA scapa de batai de cap firmele mici, reduce evaziunea si vine ca o dedicatie pentru cei care si-au cumparat case pe firma. Pe 26 martie, Comisia Europeana a adoptat solicitarea Romaniei de majorare a plafonului pentru inregistrarea in scop de TVA, de la 35.000 euro la 65.000 euro, decizia fiind publicata in Jurnalul Oficial al UE la finalul lunii martie, termen de la care a intrat in vigoare. Intrucat pentru stabilirea acestui prag este luat in calcul un curs euro de 3,3817 lei (de la data aderarii Romaniei in UE), in realitate, plafonul creste de la circa 28.000 euro (cam cat era pana acum) pana la aproximativ 50.000 euro (la un curs de circa 4,37 lei/euro). Masura este valabila pana la finele anului 2014, scrie Capital.

Investitorii din Kazahstan invadeaza Romania: Dupa Rompetrol, urmeaza aurul din Maramures. Compania kazaha SAT & Company cumpara cu 20 milioane de dolari uzina de tratare a aurului si trei licente de explorare in judetul Maramures de la Polyus Gold, cel mai mare producator de aur din Rusia, scrie agentia Ria Novosti. Este vorba mai precis de companiile Romaltyn Mining SRL si Romaltyn Exploration SRL, detinute de Polyus, care vor fi vandute catre SAT&Company. Cele doua intreprinderi Romaltyn au diverse active in industria mineritului din Romania, inclusiv centrul de tratare a aurului, cu o capacitate de 2,5 milioane de tone de minereu dar si proprietati de exploatare, anunta Finantistii.ro

Statul inchide un spital, privatii deschid in loc doua. Cu un ochi plange, cu altul rade: starea sistemului medical romanesc, in acest moment. In timp ce anul trecut statul a inchis spitale pe banda rulanta, privatii au accelerat expansiunea si au pus noua noi spitale pe harta. Serviciile medicale private sunt mai prezente decat oricand in Romania: acum sase ani, existau in tara 12 spitale private, iar anul acesta, numarul lor a ajuns la 84. Daca sectorul medical public a trecut printr-un 2011 nefast, nu acelasi lucru se poate spune despre cel privat, care a inflorit: au aparut noua spitale particulare – investitii de peste 150 de milioane de euro, relateaza Capital.

Seful celui mai mare fond de investitii in titluri de stat din lume: Alegerile din Europa vor accentua volatilitatea pe pietele financiare. Volatilitatea de pe pietele financiare va fi accentuata de alegerile programate in urmatoarea perioada in mai multe tari din Europa, intre care si Franta, afirma Mohamed El-Erian, codirector al Pimco, care detine cel mai mare fond de investitii in obligatiuni suverane din lume, informeaza Mediafax. Pimco are active de aproape 1.800 de miliarde de dolari si administreaza Pimco Total Return Fund, cel mai mare fond de investitii in obligatiuni din lume. El-Erian a explicat intr-un articol pe site-ul CNBC modul in care alegerile din Europa ar putea influenta pietele financiare, informeaza Gandul.

Ultimele oferte early booking. Unde poti sa calatoresti cu reduceri de pana la 40%. Aproape toate ofertele early booking se incheie pe 30 aprilie, prin urmare a inceput numaratoarea inversa. Pentru a beneficia de o super-oferta, trebuie sa cunosti doua lucruri: cand vei avea concediu si unde vrei sa te relaxezi. Poti beneficia de reduceri de pana la 40%! Cipru reprezinta un amestec ciudat si caleidoscopic: influentele culturale ale Occidentului se imbina cu proximitatea geografica a Asiei si Africii. Ravnit de Grecia si de Turcia, statul cipriot are un caracter seducator si stie sa se prezinte turistilor in toata splendoarea sa linistita. Pana la data de 30 aprilie poti beneficia de oferta agentiei Ecovoyage Tour. Un sejur de 7 nopti cu demipensiune la un hotel de trei stele costa 198 de euro, in perioadele 1 mai – 30 iunie si in toata luna octombrie, sau 259 de euro, in lunile iulie, august si septembrie. Continuarea in Romania Libera.

Lumea fuge de moneda unica, dar Romania isi mentine tinta pentru adoptarea ei. Romania isi mentine angajamentul de adoptare a monedei euro in anul 2015 si intrarea in Mecanismul European al Ratelor de Schimb II in perioada 2013-2014, desi state precum Bulgaria, Ungaria, Cehia si Polonia au anuntat ca ingheata orice astfel de plan pana cand uniunea monetara nu-si va rezolva problemele structurale. De asemenea, Romania isi propune reducerea deficitului structural sub 0,7% din Produsul Intern Brut pana in anul 2014, potrivit Programului de convergenta 2012, aprobat, miercuri, de Guvern, printr-un memorandum. In timp ce tensiunile din cadrul uniunii monetare cresc pe fondul unor dezechilibre sistemice atat in interiorul cat si intre statele membre, Guvernul a anuntat ca Romania este hotarata sa respecte termenul impus pentru aderarea la zona euro, respectiv de la 1 ianuarie 2015, informeaza Adevarul.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro