Ciuperci marinate – delicatese de post
Daca de azi intram in Postul Pastelui nu inseamna ca spunem adio mancarurilor gustoase. Timp de 7 saptamani, ai voie sa consumi legume si fructe dupa pofta inimii. Trebuie numai sa vrei sa le prepari.
Ingrediente pentru 4-6 portii:
½ ceasca de ulei de masline
4 catei de usturoi taiati
1 kg de ciuperci
½ ceasca patrunjel taiat fin
1 ½ ceasca de vin alb sec
¼ ceasca de suc de lamaie, proaspat stors
2 linguri si 2 lingurite de otet de vin
6 cuisoare intregi
2 funze de dafin
Mod de preparare:
Incinge uleiul intr-o tigaie, la foc domol. Adauga usturoiul si lasa-l 6 minute, pana se rumeneste. Scoate-l si da focul un pic mai tare. Adauga ciupercile si patrunjelul si lasa-le 8 minute, pana capata o culoare aramie. Da focul mic. Adauga apoi si restul ingredientelor, acopera vasul cu un capac si lasa totul pe foc timp de 5 minute. Pune sare si piper dupa gust. Lasa amestecul la temperatura camerei pana se raceste, apoi pune-l intr-un castron si baga-le la frigider. Scoate-l dupa 2 zile si nu uita sa scurgi ciupercile inainte de a le servi.
Sursa: epicurious.com