Sari direct la conținut

Lufthansa poate cumpara Alitalia daca se imbunatatesc conditiile de vanzare

SmartFinancial.ro

In cazul in care aceste conditii vor fi modificate am putea fi interesati. Este inca devreme si o operatiune de acest fel necesita o autorizare politica si asigurari ca nu vor avea loc confruntari cu sindicatele”, a precizat Gemkow, citat de La Republica.

Presa italiana a anuntat ca a crescut numarul celor interesati de Alitalia dupa ce ministrul italian al Economiei, Tommaso Padoa Schiopa, a deschis posibilitati atat pentru noi conditii de vanzare cat si pentru negocieri private.

Procesul de vanzare a pachetului de actiuni detinut de stat la Alitalia a inceput cu patru grupuri, dar toti ofertantii s-au retras, considerand ca unele dintre conditiile impuse de Ministerul Economiei erau destul de rigide.

In prezent, in afara de interesul manifestat de Lufthansa, si compania rusa Aeroflot a anuntat ca „asteapta mai multe informatii despre noua faza de privatizare”, a explicat „La Republica”. Si Air France-KLM, dar si si fondurile americane Texas Pacific Group, sunt in asteptarea unei decizii din partea statului italian.

Integral in Smart financial

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro