Sari direct la conținut

LaLiga2: Espanyol vs Gijon – Catalanii, favoriţi pentru finala barajului de promovare

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Espanyol – Gijon, meci contând pentru manşa a doua a semifinalelor din play-off-ul de promovare în campionatul Spaniei, este programat, joi, 13 iunie, de la ora 22:00, pe Estadi Cornella – El Prat, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 4, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Espanyol porneşte cu prima şansă la calificarea în finala barajului pentru promovarea în LaLiga, după ce a reuşit să se impună în partida din prima manşă, pe terenul celor de la Gijon, cu 1-0 (Javi Puado 88).

Espanyol a terminat sezonul pe locul 4, cu 69 de puncte, la cinci în urma lui Leganes şi la trei distanţă de Valladolid, care au promovat direct, iar în ultimele cinci etape din campionat a înregistrat două victorii şi trei rezultate de egalitate.

Catalanii, antrenaţi de Manolo Gonzalez (instalat pe 12 martie 2024 în locul lui Luis Miguel Ramis), au bifat 12 succese, opt remize şi un eşec în meciurile disputate pe teren propriu în această ediţie din LaLiga 2, iar cel mai bun marcator al echipei şi al campionatului este Martin Braithwaite, cu 22 de goluri.

Espanyol are o serie de 17 partide fără înfrângere (16 în campionat şi una în play-off-ul de promovare), în care a înregistrat opt victorii (inclusiv cea din prima manşă cu Gijon) şi 11 remize.

Espanyol a retrogradat din LaLiga la finalul ediţiei 2022-2023, după două sezoane petrecute pe prima scenă a fotbalului spaniol (a mai retrogradat în 2020, după 15 ani în prima divizie, dar a promovat imediat).

Gijon a încheiat campionatul pe locul 5, cu 65 de puncte, iar în ultimele cinci etape din LaLiga 2 a înregistrat trei victorii, un rezultat de egalitate şi o înfrângere.

Echipa antreantă de Miguel Angel Ramirez a bifat şase succese, cinci remize şi zece eşecuri în partidele disputate în deplasare în acest campionat, iar golgheterii asturienilor sunt Gaspar Campos şi Juan Otero, fiecare cu câte zece reuşite în LaLiga 2.

Gijon are doar două victorii în ultimele nouă meciuri disputate în deplasare, pe lângă o remiză şi şase înfrângeri.

Alexandru Paşcanu, internaţionalul român al lui Gijon, a bifat 26 de meciuri pentru echipa sa, reuşind un gol şi o pasă decisivă, dar nu a evoluat deloc în prima manşă a duelului cu Espanyol (a fost rezervă nefolosită).

Gijon este la al şaptelea sezon consecutiv în liga a doua a Spaniei, după retrogradarea din 2017 (a rezistat doar două sezoane în LaLiga), şi a mai participat la play-off-ul de promovare în 2018, când a fost eliminată în semifinale de Valladolid.

În meciurile directe din campionat, Gijon s-a impus acasă în tur, scor 2-0, pentru ca, în retur, pe terenul lui Espanyol, să se înregistreze un rezultat de egalitate, scor 0-0.

Superbet oferă cota 1,25 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Espanyol – Gijon.

Espanyol – Gijon 1X

Cotă 1,25


cotă valabilă la ora publicării acestui articol

INTERVIURILE HotNews.ro