Sari direct la conținut

Premier Division: Waterford vs Shelbourne – Derby de clasament în Irlanda

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Waterford – Shelbourne, meci contând pentru etapa a 23-a din campionatul Irlandei, este programat, joi, 13 iunie, de la ora 21:45, pe Regional Sports Centre, şi va fi transmis în direct (live stream) de site-ul superbet.ro.

Waterford şi Shelbourne, două dintre cele mai bune echipe irlandeze ale acestui sezon, se întâlnesc în derby-ul etapei a 23-a din Premier Division.

Campionatul din Irlanda începe în februarie şi se termină în noiembrie, este alcătuit din 10 echipe şi are 36 de etape (se joacă de două ori tur-retur).

Waterford este pe locul 4, cu 31 de puncte (mai are două restanţe de jucat), la nouă distanţă de liderul Shelbourne, care are 40 de puncte şi un meci mai puţin disputat, şi vine după trei victorii şi două înfrângeri înregistrate în ultimele cinci partide din campionat, iar în etapa precedentă s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Sligo Rovers, scor 4-1.

Echipa antrenată de Keith Long a bifat cinci succese, două remize şi trei eşecuri în meciurile disputate pe teren propriu în acest sezon intern, iar golgheterul ei şi al campionatului este Padraig Amond cu 10 reuşite în Premier Division.

Waterford, care a revenit în prima ligă la finalul ediţiei trecute de campionat, după ce s-a clasat pe locul 2 în First Division şi a câştigat play-off-ul de promovare, are în palmares şase titluri de campioană a Irlandei, ultimul fiind cucerit însă tocmai în 1973.

Shelbourne ocupă locul 1, cu 40 de puncte (mai are o restanţă de jucat), cu două mai multe decât Derry City, care este pe locul 2, şi a înregistrat patru victorii şi o înfrângere în ultimele cinci etape din campionat, iar în runda trecută a câştigat acasă cu Dundalk, scor 1-0.

Echipa antrenată de fostul mare internaţional Damien Duff (care a jucat, printre altele, pentru Chelsea, Newcastle şi Fulham) este prima şi într-o ierarhie a partidelor disputate în deplasare în actuala ediţie din Premier Division, cu cinci succese, patru remize şi o înfrângere, iar cei mai buni mai marcatori ai ei în campionat sunt Will Jarvis şi Sean Boyd, fiecare cu câte şapte goluri.

Shelbourne, care anul trecut s-a clasat pe locul 4, are în palmares 13 titluri de campioană a Irlandei, ultimul fiind cucerit în 2006.

Cele două echipe s-au întâlnit deja de două ori în acest campionat: mai întâi au remizat acasă la Waterford, scor 1-1 (24 februarie), apoi Shelbourne s-a impus cu 1-0 pe teren propriu (17 mai).

Superbet oferă cota 1,28 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Waterford – Shelbourne.

Waterford – Shelbourne
X2
Cotă
1,28


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro