Sari direct la conținut

[P] ​Zenbook 17 Fold OLED (UX9702): viitorul laptopurilor nu cunoaște limitări

Smile Media
Viitorul laptopurilor nu cunoaște limitări, Foto: Asus
Viitorul laptopurilor nu cunoaște limitări, Foto: Asus

ASUS reinventează viitorul laptopurilor cu ajutorul noului Zenbook 17 Fold OLED (UX9702), primul laptop dotat cu ecran un tactil de 17.3 inch care se poate împături în două. Când este închis, acesta se transformă într-un laptop cu factor de formă de 12.4 inch, mai mic decât o hârtie A4, sporind astfel mobilitatea fără a schimba experiența normală de utilizare a unui laptop cu ecran mult mai mare.

Numele ASUS este unul asociat automat cu inovația, iar acest lucru se observă imediat în cazul remarcabilului laptop Zenbook 17 Fold OLED (UX9702), un model care te va cuceri prin versatilitate și, nu în ultimul rând, originalitate, existența acestuia datorându-se ecranului pliabil cu diagonală reală de 17.3 inch, rezoluție ridicată 2560 x 1980 pixeli și raport de aspect 4:3 care poate fi îndoit la mijloc pentru a forma două ecrane cu aspect 3:2, fiecare cu rezoluție 1920 x 1280 pixeli, perfect aliniate, fără margini vizibile.

Un ecran flexibil, la propriu

Noul format de laptop cu ecran pliabil se remarcă în fața modelelor obișnuite de laptop prin versatilitate maximă, cu multiple noi moduri de utilizare, care se adaugă celor facilitate de tastatura detașabilă ASUS ErgoSense Bluetooth care este caracterizată prin taste de dimensiune completă, cursă lungă de 1.4mm, aceasta incluzând și un touchpad cu suprafață generoasă, cu alunecare lină.

Modurile inedite de utilizare ale laptopului Zenbook 17 Fold OLED (UX9702) fac din acesta un instrument capabil să se adapteze oricăror fluxuri de lucru sau de relaxare. Laptopul poate fi utilizat ca un laptop obișnuit cu tastatură fizică, ca un model cu tastatură virtuală, ca un calculator de birou, tabletă portabilă, eReader sau cu ecranul desfășurat pentru vizionare de filme și clipuri video sau pentru a facilita fluxuri de productivitate complexe. Suplimentar, ecranul poate fi configurat în mai multe segmente virtuale diferite cu ajutorul software-ului ScreenXpert pentru a se potrivi perfect felului tău de a lucra.

ASUS nu s-a rezumat să utilizeze un simplu ecran pliabil, ci a dezvoltat un panou special cu margini extrem de subțiri NanoEdge care contribuie la crearea unui raport ecran-corp de 87%. Panoul folosește tehnologia OLED (Organic Light Emitting Diode) și aduce, în acest fel, avantajele asociate unui ecran ASUS OLED, de la rezoluție înaltă, la culori hiper-realiste HDR cu o acoperire completă a spațiului de culoare DCI-P3, standardul actual de la Hollywood, până la calibrarea PANTONE care se face pentru fiecare panou, direct din fabrică. Experiența cinematică este completată de compatibilitatea cu standardul Dolby Vision, iar protejarea ochilor și a calității somnului se face prin emisii de lumină albastră reduse cu până la 70%.

Din prima clipă de când desfaci ecranul flexibil, ești învăluit de cele peste 1.07 miliarde de culori individuale redate la un contrast uimitor de 1.000.000:1. Imaginile nu te pot lăsa indiferent datorită luminozității maxime de 500 niți, iar timpul de răspuns care măsoară doar 0.2 milisecunde contribuie la imagini în mișcare fluente, fără întreruperi, întârzieri sau sacadări.

Zenbook 17 Fold OLED (UX9702): rafinament și adaptabilitate remarcabilă

Zenbook 17 Fold OLED (UX9702) nu este doar un laptop adaptabil, ci și un produs premium, cu design elegant de care poți fi mândru în orice companie pentru că folosește materiale și finisaje de calitate. Primul contact ți se va întipări în memorie datorită noii monograme ASUS care reflectă în mod discret lumina pe suprafața de sticlă de nuanță albastru închis.

Din punct de vedere al construcției, șasiul este uimitor de compact, măsurând doar 0.87 cm grosime în punctul cel mai gros, în modul cu ecranul deschis la 180 de grade, și este confecționat din materiale rezistente care au la bază un aliaj de magneziu durabil și ușor, finisat în nuanța Tech Black. Capacul ecranului este acoperit într-o parte de un suport ergonomic din piele ecologică de culoare verde închis. Componenta mecanică ce a beneficiat de cea mai mare atenție este balamaua responsabilă de închiderea și deschiderea ecranului OLED. Din acest motiv, a fost testată în cele mai dure condiții, în scenarii diferite, rezultatul fiind o garanție de cel puțin 30.000 de cicluri complete, număr suficient de ridicat pentru mulți ani de utilizare fără griji a laptopului.

Pare greu de imaginat că suprafața ecranului asociată unui laptop de 17 inch este acum oferită într-un model care cântărește doar 1.5 kg fără tastatură și 1.8 kg împreună cu tastatura detașabilă ErgoSense. Închis, Zenbook 17 Fold OLED (UX9702) poate fi confundat cu o agendă de piele, având o amprentă mai mică decât a unei coli de hârtie A4, și poate fi ușor transportat în husa elegantă inclusă în pachet.

Zenbook 17 Fold OLED (UX9702) nu se rezumă la a fi doar un laptop pliabil, motiv pentru care a fost dotat de ASUS cu componente de ultimă generație, foarte eficiente și, totodată, rapide, pentru a face față cerințelor uzuale ale utilizatorilor în mișcare: procesoare Intel din generația a 12-a, până la un foarte capabil model Core i7, cip grafic integrat Iris Xe, porturi Thunderbolt 4 capabile de viteze maxime de până la 40 Gbps, o baterie de capacitate mare, 75 Wh, care oferă o autonomie tipică de 9.5 ore și care se încarcă convenabil prin USB-C. La toate acestea se adaugă și conectivitate fără fir la cel mai rapid standard wireless: WiFi 6E.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro