Sari direct la conținut

Adevarata cauza a decesului lui Jim Morrison

HotNews.ro

Versiunea oficiala a mortii lui Morrison este urmatoarea: In ultima seara a vietii sale, Jim Morrison a vazut un film, a ascultat muzica, iar apoi s-a simtit rau si a suferit un atac de cord in apartamentul sau de hotel din Paris, in urma caruia a decedat la varsta de 27 de ani, informeaza examiner.com.

Dupa 36 de ani, un fost manager al unui club din Paris si prieten al artistului s-a hotarat sa dezvaluie adevarul. Sam Bernett, a scris o carte, in care povesteste ca Marrison a decedat in toaleta clubului pe care el il conducea, in urma unei supradoze de heroina.

Autorul scrie despre socul pe care l-a suferit in momentul in care i-a gasit trupul lui Morrison in toaleta clubului, in cartea sa intitulatata “The End: Jim Morrison” si despre faptul ca el crede ca doi dealeri de droguri i-au dus trupul in apartamentul lui.

Bernett, care avea in jur de 20 de ani in anul 1971, cand Morrison a decedat, nu a spus nimic in legatura cu aceasta intamplare nefericita deoarece s-a gandit ca va fi agasat de reporterii care vor investiga moartea artistului. Insa, anul trecut, sotia sa l-a sfatuit ca cel mai bine ar fi sa scrie o carte in care sa povesteasca tot ceea ce stie.

“Pentru mine, acea seara reprezinta o amintire foarte dureroasa.“, a declarat Bernett pentru Associated Press. Zvonurile ca artistul a decedat din cauza unei supradoze au circulat o buna perioada de timp, insa nu a existat nicun martor care sa le confirme.

Autorul cartii „Jim Morrison: Life, Death, Legend”, Stephen Davis, a declarat ca el nu va rescrie povestea din cauza ca a aparut aceasta noua carte. Acesta a declarat ca el considera ca Morrison a luat o supradoza in club, dar asta s-a intamplat cu ceva timp inante de a muri – nu in seara decesului – si ca a supravietuit acelei supradoze.

Davis a spus: “Daca ar fi decedat in toaleta clubului, s-ar fi aflat pana acum.”.

Morrison a mers la Paris in luna martie a anului 1971, intr-o perioada dificila a vietii sale. In urma unui concert din Florida, in 1969, artistul a fost acuzat ca si-a expus organele genitale in fata publicului. Morrison a fost condamnat pentru comportamentul sau indecent, iar organizatorii de concerte au anulat majoritatea spectacolelor trupei.

Sam Bernett a declarat ca pe data de 3 iulie, 1971, in jurul orei 1, Morrison a sosit in clubul Left Bank impreuna cu doi barbati, care se pare ca erau dealeri de droguri. La un moment dat, Bernett a observat ca artistul disparuse. Mai tarziu, un angajat al clubului a spart usa unei toalete blocate, iar inautru l-au gasit pe Morrison.

Bernett a spus ca a rugat un client al clubului, care era medic, sa-l examineze pe cantaret. “Cand l-am gasit decedat, avea putina spuma si sange in nas, iar medicul a spus ca sigur este vorba de o supradoza de heroina.”.

Sam a mai adaugat ca nu l-a vazut in acea seara pe artist consumand heroina, insa majoritatea persoanelor stiau ca Morrison tragea drogurile pe nas deoarece ii era frica de ace.

Bernett a mai spus ca cei doi dealeri au sustinut ca Morrison este doar inconstient si ca l-au luat in brate si l-au scos afara din club. Acesta a mai declarat ca a vrut sa anunte autoritatile, insa patronul clubului i-a interzis sa faca acest lucru pentru a preveni un scandal.

Bernett crede ca dealerii l-au dus pe artist in apartamentul sau de la hotel.

Morrison a fost inmormantat in cimitirul Pere Lachaise, pe data de 7 iulie 1971. Artistului nu i s-a facut autopsie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro