Sari direct la conținut

ANAF vrea sa vanda jumatate din Gara Constanta

Replica de Constanta

Deoarece nu este de acord cu sechestrul pus pe bunurile sale, Regionala CFR Constanta a inaintat o contestatie. Cauza s-a judecat ieri, urmand ca decizia instantei sa fie pronuntata in aprilie. Sechestrul a fost pus de ANAF pentru a recupera o datorie mai veche a Regionalei catre Casa de Asigurari de Sanatate.

In ciuda faptului ca decizia instantei privind aceasta cauza nu a fost inca data, ANAF a scos deja la licitatie doua dintre cladirile aflate sub sechestru. Daca Regionala va castiga procesul, noii proprietari va trebui sa inapoieze cladirile CFR-ului, urmand sa-si primeasca banii inapoi de la ANAF.

Regionala Cailor Ferate Romane Constanta a contestat in instanta sechestrul pus de catre ANAF pe bunurile sale. Cu toate ca termenul de judecata a fost fixat pentru ziua de ieri, ANAF s-a grabit si a scos deja la licitatie doua din cladirile puse sub sechestru, ultima fiind adjudecata pe data de 23 martie.

Intre timp, cauza a fost judecata in cursul zilei de ieri, urmand ca instanta sa se pronunte pe data de 5 aprilie. „Este posibil ca instanta sa fie de acord cu sechestrul, dar este la fel de posibil sa dea castig de cauza Regionalei”, a declarat directorul Regionalei CFR Constanta, Dorin Maer.

In cazul in care Regionala va iesi castigatoare, noii proprietari se vor vedea nevoiti sa inapoieze cladirile si sa-si ceara banii inapoi de la ANAF. Cele doua cladiri care si-au gasit noi proprietari sunt cladirea de acumulatori si cheul, care fac parte din grupul de cladiri ce apartin vechii gari a Constantei.

Celelalte constructii ale vechii gari care se afla sub sechestru sunt magazia de marfuri si cladirea de exploatare a marfurilor.

Conturi inghetate

Din cauza unor datorii mai vechi ale Regionalei Cailor Ferate Romane Constanta catre Casa de Asigurari de Sanatate, cei de la ANAF au hotarat sa intervina pentru recuperarea banilor si au pus sechestru atat pe bunurile mobile, cat si pe bunurile imobile ale Regionalei.

De asemenea, au inghetat si conturile acesteia, lucru care a facut ca activitatea Regionalei sa se desfasoare cu dificultati. „Ceea ce poate fi considerat ciudat in aceasta situatie este faptul ca Regionala administreaza bunurile statului, deci practic toate bunurile care se afla sub sechestru apartin statului, si nu noua”, a mai declarat directorul Dorin Maer.

Cu alte cuvinte, din punctul de vedere al directorului Dorin Maer, ANAF vinde la licitatie bunurile statului pentru a acoperi datoria catre stat a Regionalei Constanta. Mai mult, in conturile blocate se afla suma de cinci miliarde de lei, din care jumatate, adica doua miliarde si jumatate, reprezinta banii pe care Regionala CFR trebuie sa-i plateasca statului, sub forma de taxe si impozite.

„Deoarece nu vom putea plati aceste impozite, vom face alte datorii, care probabil vor duce la alte puneri sub sechestru, si asa in continuare”, a spus directorul Regionalei Constanta, Dorin Maer. Datoria initiala a Regionalei Constanta catre Casa de Asigurari de Sanatate a fost de 380 de miliarde de lei.

Din cauza trecerii timpului si acumularii penalitatilor, aceasta a ajuns la ora actuala sa fie de o mie de miliarde de lei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro