Sari direct la conținut

Autobiografia lui Ilie Nastase

HotNews.ro

„Mr. Nastase”, cartea care a fost lansata intai in Marea Britanie, este povestea vietii marelui tenisman care a cucerit lumea in anii ‘70. Ilie Nastase este unul dintre acele nume pe care le pronunti atunci cand vorbesti cu un strain care n-a auzit niciodata de Romania. In schimb, sansele sunt mult mai mari sa fi auzit de sportivii romani.

„Nasty”, cum i se spune tenismenului, este unul dintre acei romani celebri in toata lumea; poate este chiar mai cunoscut in strainatate decat la noi in tara. Datorita acestei notorietati, autobiografia sa, „Mr. Nastase”, a fost lansata intai in Marea Britanie. Nu e de mirare nici faptul ca editorul acestei carti nu este un roman, ci tot o englezoaica, jurnalista Debbie Beckerman.

Ca evenimentul sa fie iesit din comun, „Mr. Nastase” a fost lansata ca prima „carte cu timbru” din Romania. Asta inseamna ca editura Rao a colaborat cu Romfilatelia, iar ideea inedita a fost ca aceasta autobiografie sa fie insotita de o colita filatelica, lucru care ii va bucura pe colectionari.

Ilie Nastase a scris si o nota speciala pentru editia romaneasca si, in introducere, exista si un „cuvant inainte” semnat Ion Tiriac, care ii este prieten foarte apropiat, dar si o prefata a lui Cristian Tudor Popescu. Mai mult, editia cuprinde si fotografii ale tenismanului care nu au mai fost facute publice pana acum. „Mr.

Nastase” este o carte usor de citit, care traverseaza toate etapele vietii sportivului, atat momentele de glorie, cat si cele mai putin fericite. Veti gasi in ea umorul care-l caracterizeaza pe Nasty, dar si detalii referitoare la cunostintele celebre ale sale, precum Andy Warhol, Sting sau Clint Eastwood.

Despre Nastase putem spune ca a fost un rasfatat al soartei si daca ne amintim de cuceririle sale precum Bianca Jagger, Claudia Cardinale sau Diana Ross. Dar pana la urma s-a cumintit si a ramas langa o romanca!

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro