Sari direct la conținut

Brasoveanca operata de o tumoare gigant incepe o viata noua

Monitorul Expres

„Lucia, te-ai intors!“, s-a auzit ieri dupa-amiaza exclamatia de bucurie a celor care o asteptau acasa pe brasoveanca operata de una dintre cele mai mari tumori din lume.

Lucica Bunghez a fost externata in cursul diminetii de la Spitalul de Urgenta „Floreasca“ si a calatorit spre Brasov insotita de echipa de televiziune care realizeaza un documentar despre ea pentru postul de televiziune Discovery Health. Dupa 10 saptamini de spitalizare, Lucica s-a intors insanatosita aproape complet.

Ea va trebui sa se protejeze pentru ca, de la 112 kilograme cit cintarea inainte de interventia chirurgicala, a ajuns la 42.

Oamenii privesc curiosi pe ferestre, asteptind cu nerabdare sosirea Lucicai. Toti sint emotionati si vor s-o vada pe vecina lor coborind din masina. Emotiile cresc dupa ce microbuzul se opreste in fata blocului. Citeva persoane coboara, apoi usile se inchid. Dupa citeva minute, in cadrul usii microbuzului apare un trup firav. Ajutata de sotul ei, Lucica face primii pasi atit de aproape de casa.

In ochi i se poate citi bucuria, chiar daca pe chipul ei oboseala a lasat urme. Cineva striga de la citiva pasi: „Lucica, te-ai intors!“. „Este prietena mea“, spune femeia firava si se opreste. Cele doua prietene se imbratiseaza. Ambele au lacrimi in ochi.

O noua viata pentru familia Bunghez

Asa a fost intimpinata Lucica Bunghez, cea de-a doua femeie din lume scapata de o tumoare gigant. Brasoveanca a fost externata in cursul diminetii de la Spitalul de Urgenta „Floreasca“ si a calatorit spre Brasov insotita de echipa de televiziune care realizeaza un documentar despre ea pentru postul de televiziune Discovery Health.

Dupa primele intilniri cu vecinii, Lucica a urcat scarile, pe picioarele ei. In casa au asteptat-o alte surprize: baloane la usa de la intrare, flori pe masa, un tort si o sticla de sampanie. Intr-o scrisoare, Marius, fiul Lucicai, a marturisit cit de mult i-a lipsit mama sa si si-a cerut iertare pentru micile greseli din trecut.

Incepind de ieri, familia Bunghez a inceput o viata noua, plina de bucurie si de speranta.

De la 112 kilograme la doar 42

Printre lacrimi de fericire, Lucica le-a spus tuturor ca i-a fost tare dor de ei. „Drumul de la Bucuresti a fost destul de obositor, dar bucuria revederii celor dragi ma face sa uit de oboseala. Sint fericita ca am ajuns acasa si de-abia astept sa ma intilnesc cu toti cei care mi-au fost alaturi atunci cind mi-a fost greu“, a marturisit brasoveanca.

Dupa 10 saptamini de spitalizare, Lucica s-a intors recuperata aproape complet. Ea va trebui sa se protejeze pentru ca, de la 112 kilograme cit cintarea inainte de interventia chirurgicala, a ajuns la 42. Lucica a avut parte de o externare speciala. La ea a venit chiar ministrul Sanatatii, Ovidiu Brinzan, care i-a oferit un buchet de flori.

Dupa extirparea tumorii, brasoveanca a fost supusa mai multor interventii chirurgicale, pentru ca i s-au pus grefe de piele. Lucica i-a multumit lui Dumnezeu si tututor medicilor care au ajutat-o sa treaca peste toate greutatile.

Rugaciuni, in drum spre casa

Pe drum, Lucica le-a cerut celor care o insoteau sa opreasca microbuzul la o biserica de linga Ploiesti. Aici, dupa rugaciune, preotul a miruit-o si s-a oferit s-o gazduiasca intr-o chilie, oricind va avea nevoie de popas in drum spre Bucuresti. „Am vrut sa-i multumesc lui Dumnezeu pentru ca am scapat de suferinta care m-a chinuit ani in sir.

M-am rugat pentru cei care mi-au fost alaturi si m-au ajutat“, a spus Lucica.

Camasa de noapte, dupa noile masuri

Imediat dupa operatie, in ziua in care a facut primii pasi, Lucica marturisea ca simte ca zboara. Pentru ca acum este usoara ca un fulg si a scapat de cele 70 de kilograme in plus, Lucica va trebui sa-si modifice toate hainele. Primul pas l-a facut ieri prietena ei, Veronica Druncea, care i-a adus o camasa de noapte, facuta dupa masurile pe care le are acum Lucica.

„Am croit aceasta camasa inca de cind Lucica a plecat in Anglia sa fie operata. De atunci am sperat ca se va intoarce acasa fara tumoare. Ea mi-a spus sa-i fac din acel material niste fete de perna, dar eu m-am gindit sa-i fac o surpriza. Din pacate, atunci nu a putut fi operata si nu am avut cum sa-i ofer camasa. Dar Dumnezeu a ajutat-o si eu am pastrat darul pentru acest moment.

Acum ii voi lua toate hainele care ii plac si i le voi modifica“, a marturisit Veronica, cea care i-a croit Lucicai hainele si atunci cind era chinuita de tumoare.

Campania „Salvati-o pe Lucica“

Primii jurnalisti care au relatat povestea Lucicai au fost cei din redactia „Monitorul Expres“. Brasoveanca s-a nascut cu maladia Recklinghausen, o boala cumplita si foarte rara, cunoscuta si sub denumirea de neurofibromatoza.

Problemele mari au inceput din 1996 cind Lucicai i s-a facut o analiza pentru care a fost necesara prelevarea de tesut din tumoarea ce avea, la vremea respectiva, circumferinta de 135 cm. Dupa aceasta interventie, tumoarea a inceput sa creasca in volum, devenind imensa. Cu ajutorul redactiei noastre, Lucica Bunghez a reusit sa stringa 12.

000 de lire sterline si sa plece la Oxford Radcliffe Hospitals Trust din Anglia, unde a fost spitalizata timp de trei saptamini, incepind cu 18 februarie 2003. Britanicii s-au temut insa sa o opereze. Campania ziarului nostru a continuat.

Cu ajutorul medicului roman din New York, Dinu Gangure, a fost descoperit celebrul chirurg american McKay McKinnon, singurul medic din lume care a mai efectuat o asemenea operatie si care s-a oferit s-o opereze gratuit pe Lucica.

Revenirea Lucicai, filmata pentru Discovery

Echipa Morningstar Entertainment care realizeaza documentarul despre Lucica pentru Discovery Health Channel si care a suportat costurile aducerii in Romania a echipei medicale americane se afla inca la Brasov. Oamenii de televiziune au filmat revenirea Lucicai acasa.

Producatorii documentarului vor vizita Biserica Sfinta Treime, unde, cu o zi inainte de operatia Lucicai, au fost tinute slujbe pentru pacienta care si-a petrecut 12 ore in sala de operatie.

Vizitata de viceprimarul Scripcaru

Imediat dupa ce a intrat in casa, Lucica a fost vizitata de viceprimarul George Scripcaru. „Ma bucur foarte mult ca ati ajuns cu bine acasa si ca sinteti din nou alaturi de familie“, i-a spus Scripcaru brasovencei, pe care a vizitat-o si la spital, in 8 martie, cind i-a oferit un buchet de flori.

Vizita lui George Scripcaru a fost o surpriza si pentru echipa de televiziune care a filmat-o pe Lucica. Americanii s-au aratat incintati ca brasoveanca a fost vizitata chiar de unul dintre cei mai importanti oameni ai orasului. Viceprimarul a ajutat-o pe Lucica, donind sume de bani pentru trimiterea ei in Anglia, unde brasoveanca ar fi trebuit sa fie operata.

Medicii de acolo au renuntat insa la interventia chirurgicala si extirparea tumorii a fost realizata in luna ianuarie, de catre o echipa de medici americani si romani.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro