Sari direct la conținut

Cartea Ignorantei, de John Lloyd & John Mitchinson

HotNews.ro

Cartea Ignorantei, de John Lloyd & John Mitchinson, aparuta in colectia Bonton a editurii Nemira este un compendiu al conceptiilor gresite, al neintelegerilor si al greselilor frecvente adunate din programul QI de la BBC. Este o carte pentru cei care vor sa cunoasca mai multe.

Un compendiu al conceptiilor gresite, al neintelegerilor si al greselilor frecvente adunate din programul QI de la BBC.

In cazul in care inca mai credeti ca Henric al VIII-lea a avut sase sotii, ca pamantul nu are decat o luna, ca George Washington a fost primul presedinte al Statelor Unite, ca Bangkok este capitala Thailandei, ca balena albastra este cea mai mare fiinta, ca Alexander Graeme Bell a inventat telefonul, ca whisky-ul si cimpoiul provin din Scotia sau ca Everest este cel mai inalt munte din lume,

atunci exista cel putin doua de motive pentru care ar trebui sa cititi aceasta carte.

Daca nu ati vizionat QI inca, veti fi uimiti sa aflati cate lucruri nu stiati, incepand de la cele mai mari si mai ciudate galaxii pana la cele mai mici si mai cunoscute particule subatomice, de la marmotele ucigase pana la morcovii negri, de la bivolii daltonisti pana la lufele care cresc in copaci.

Aceasta este lumea despre care nu va invata la scoala, lumea unde: panterele nu sunt negre, America a fost descoperita de galezi, sampania a fost inventata de englezi si Mos Craciun este turc.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro