Sari direct la conținut

Consiliul Concurentei analizeaza preluarea pachetului majoritar de actiuni al companiei Congaz S.A. de catre GDF Suez

HotNews.ro

Consiliul Concurentei analizeaza concentrarea economica ce se va realiza prin achizitionarea pachetului majoritar de actiuni (57,18%) al companiei Congaz S.A. de catre GDF Suez Energy Romania SA, se arata intr-un comunicat al institutului de concurenta. “La ora actuala (inaintea tranzactiei), principalii actionarii ai Congaz sunt GDF SUEZ Energy Romania SA (28,59%), E.ON Ruhrgas International GMBH (28,59%) si OMV Petrom SA (28,59%). Restul capitalului social al Congaz este detinut de cinci actionari minoritari: Petroconst SA (13,94%), Consiliul Local al municipiului Medgidia (0,028%), Consiliul Local al orasului Mihail Kogalniceanu (0,141%), Consiliul Local al orasului Ovidiu (0,028%) si Consiliul Local al comunei Cogealac (0,084%)”, se mai precizeaza in comunicat.

GDF SUEZ Energy Romania SA va prelua pachetele de actiuni de detinute E.ON RUHRGAS INTERNATIONAL GMBH si OMV PETROM SA, majorandu-si, in acest fel, participatia la 85,77% din capitalul social al societatii Congaz S.A.

GDF SUEZ Energy Romania SA este o societate pe actiuni care face parte din Grupul GDF SUEZ, Franta, avand ca principal obiect de activitate furnizarea gazelor naturale in Romania, atat pentru clienti persoane juridice, cat si pentru persoane fizice.

Compania CONGAZ SA este activa in sectorul gazelor naturale, desfasurand activitati in domeniul distributiei, furnizarii gazelor naturale si serviciilor tehnice de verificari si revizii ale instalatiilor de utilizare a gazelor naturale.

In conformitate cu prevederile Legii Concurentei (nr. 21/1996), operatiunea propusa este o concentrare economica ce depaseste pragurile valorice prevazute de lege, fiind supusa controlului Consiliului Concurentei.

Consiliul Concurentei va evalua aceasta concentrare economica in scopul stabilirii compatibilitatii cu un mediu concurential normal si va emite o decizie in termenele prevazute de lege.

Autoritatea de concurenta este interesata de punctul de vedere al intreprinderilor terte, referitor la modul in care concentrarea economica ce urmeaza a se realiza afecteaza sau poate afecta concurenta de pe piata.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro