Sari direct la conținut

FOTO | La plajă în Parcul Bordei, într-o zi cu mult soare din anul ’53. Ștrandul din Floreasca, în imagini

HotNews.ro
FOTO | La plajă în Parcul Bordei, într-o zi cu mult soare din anul ’53. Ștrandul din Floreasca, în imagini
Ștrandul Floreasca din Capitală (1963) / FOTO: AGERPRES

Ștrandurile din București sunt un fel poveste amestecată a orașului, care avea cândva multe locuri de scaldă, perfecte pentru zilele fierbinți. Iar una dintre poveștile stranii și triste este cea a Parcului Bordei, care avea, la un moment dat, și un ștrand extraordinar.

Parcul Bordei a fost amenajat pe malul lacului Floreasca în 1936, imediat în aval de ecluza de legătură cu Lacul Herăstrău. Terenul de pe malul Lacului Floreasca unde a fost Parcul Bordei a fost cumpărat de Primăria Capitalei, de la Marmorosch-Blank, în anul 1933, „în scop de utilitate publică”. Așa arată un document pus la dispoziție presei, în anul 2007, de primarul de atunci al Capitalei, Adriean Videanu, ca argument în teribila bătălie pentru bucata din Parcul Bordei a cărei retrocedare către Costică Constanda a fost semnată de Traian Băsescu, când era primar.

În dispărutul ștrand din Parcul Bordei, bucureștenii veneau să facă plajă direct pe iarbă sau pe pontoane și să se scalde, practic, direct în lac, în zonele zonele special amenajate.

Descoperă, pe B365.ro, cum arăta o zi însorită de vară, într-unul dintre cele mai chic locuri din București.

INTERVIURILE HotNews.ro