Sari direct la conținut

General Motors va inchide patru uzine si isi accelereaza trecerea spre o gama de vehicule mai economice

HotNews.ro

General Motors a anuntat ca in urmatorii ani va inchide patru uzine, pe fondul scaderii vanzarilor de SUV-uri si camionete in SUA si va accelera procesul prin care in gama vor intra vehicule mai mici, scrie CNN Money. In plus, va fi analizata activitatea marcii Hummer si s-ar putea decide o vanzare.

In tentativa de a economisi un miliard de dolari pana in 2010, GM va inchide anul acesta o uzina de vehicule utilitare medii din Mexic, la anul alte doua uzine de vehicule comerciale din SUA, iar in 2010 va urma o fabrica de SUV-uri.

GM a inceput o evaluare strategica a marcii Hummer, pentru a vedea daca este cazul sa o vanda si a reconfirmat intentia de a investi in vechiculul electric Chevrolet Volt. Compania a mai decis sa adauge un al treilea schimb la doua din fabricile sale.

Cei de la GM nu au spus cati aomeni vor fi concediati prin acest plan, insa se estimeaza ca e vorba de 10.000 de persoane.

Vanzarile de SUV-uri si camionete in SUA au scazut in ultimii ani, dar regresul s-a accentuat in ultimele luni, pe fondul avansului fara precedent al pretului benzinei.

In aprilie, cota de piata a GM in SUA a scazut la un nivel record de 20,5%, iar in mai ar putea cobori sub 20%, lucru de neimaginat in zilele bune ale companiei. In schimb, Toyota a avut in aprilie o cota record de peste 17%, nivel deosebit de bun pentru japonezi.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro