Sari direct la conținut

Neurologi de la Universitatea Yale au menținut în viață timp de 36 de ore creierii unor porci decapitați

HotNews.ro

Într-un pas care ar putea duce la schimba definiției morții, cercetătorii au restabilit circulația în creierii unor porci decapitați menținându-i ”în viață” timp de 36 de ore, scrie MIT Technology Review. Această reușită le permite oamenilor de știință să abordeze noi modalități de a cerceta în laborator creierul intact, cu ținta probabilă de a se reuși același lucru și în cazul creierului uman.

Informația a devenit publică cu ocazia unei întâlniri de la National Institutes of Health unde se discuta despre problemele etice care apar cu ocazia explorării limitele stiintei creierului.

În timpul evenimentului, Nenad Sestan, neurolog de la Universitatea Yale a dezvăluit că echipa sa a efectuat experimente pe un număr de 100-200 de creiere de porci provenind dintr-un abator, reușind să restabilească circulația craniană cu ajutorul unui sistem de pompe, încălzitoare și pungi de sânge artificial, încălzite la temperatura corpului. Porcii sunt frecvent utilizați ca modele de cercetare în domeniul transplanturilor, mai notează autorii articolului.

Nu a existat însă nici o dovadă că vreunul din creierii suinelor și-ar fi recăpătat conștiința. , dar , ceea ce Sestan a numit ca fiind un rezultat „uluitor” și „neașteptat”, miliarde de celule individuale din creier s-au dovedit a fi sănătoase și capabile de activitate normală.

Contactat, Sestan a refuzat să elaboreze pe această temă, spunând că a prezentat rezultatele pentru publicare într-un jurnal științific și nu intenționează să discute pe acest subiect.

Citește aici articolul integral.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro