Sari direct la conținut

Noul șef al Air France KLM spune că Macron este dispus să vândă participația statului francez la compania aeriană

HotNews.ro
Flota aeriana Air France, Foto: Air France
Flota aeriana Air France, Foto: Air France

Noul director general al operatorului aerian Air France KLM, Benjamin Smith, a declarat joi pentru cotidianul Financial Times că statul francez este pregătit să îşi vândă participaţia pe care o deţine la grupul franco-olandez, transmite Reuters, citată deAgerpres.

Potrivit lui Benjamin Smith, preşedintele francez Emmanuel Macron este dispus să vândă participaţia de 14% pe care Parisul o deţine la Air France KLM, chiar dacă există unele persoane în interiorul companiei care ar dori ca statul să păstreze această participaţie ca o formă de asigurare.

În replică, ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, a declarat că în prezent nu există planuri privind vânzarea participaţiei deţinută de stat la Air France-KLM. „Aceasta nu este o opţiune în prezent. Statul ar fi un prost gestionar dacă ar începe să îşi vândă participaţiile la o companie care nu este în ce mai bună formă”, a spus Le Maire pentru postul de radio franceinfo radio.

Acţiunile Air France KLM au înregistrat în acest an o scădere de aproape 40%, în principal ca urmare a valului de greve declanşat de sindicatele care vor să obţină majorări salariale şi condiţii mai bune de muncă.

Guvernul francez este cel mai mare acţionar individual de la Air France KLM cu o participaţie de 14%, urmat de companiile aeriene Delta Airlines şi China Eastern Airlines (600115.SS) care deţin fiecare un pachet de 8,8% din acţiunile Air France KLM.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro