Sari direct la conținut

Sarbatoreste romaneste de 1 Decembrie cu Margot si Nicolai: Iahnie de fasole si pita de malai/ Paine cu busuioc

Smile Media
Sarbatoreste romaneste de 1 Decembrie cu Margot si Nicolai, Foto: Penny Maket Romania
Sarbatoreste romaneste de 1 Decembrie cu Margot si Nicolai, Foto: Penny Maket Romania

Preparate traditionale, numai bune pentru a sarbatori in familie weekendul prelungit de Ziua Nationala, dar si pentru zilele friguroase de iarna.

  • Urmareste pasii de preparare pentru ambele retete aici.

Iahnie de fasole si pita de malai

Numar de portii: 6 – 8 portii

Timp de preparare: 180 min

Complexitate: ridicat

Ingrediente:

  • 2 cani fasole alba (pentru iahnie)
  • 100g afumatura/ de persoana (pentru iahnie)carnati (pentru iahnie)
  • o ceapa (pentru iahnie)
  • un morcov (pentru iahnie)
  • 0,5L suc de rosii (pentru iahnie)
  • ulei (pentru iahnie)
  • boia iute (pentru iahnie)
  • foi de dafin (pentru iahnie)
  • o legatura patrunjel (pentru iahnie)
  • cimbru uscat (pentru iahnie)
  • 2 cani de malai (pentru pita)
  • 1 cana de faina (pentru pita)
  • 2 oua (pentru pita)
  • praf de copt/Bicarbonat (pentru pita)
  • sare (pentru pita)
  • zahar (pentru pita)
  • 2-3 linguri de ulei (pentru pita)
  • 400 mL kefir/ iaurt/ sana (pentru pita)

Paine cu busuioc

Numar de portii: 2 portii

Timp de preparare: 120 min

Complexitate: mediu

Ingrediente reteta 2 :

  • 550 g faina
  • 350 ml apa
  • 1 pliculet de drojdie (7g)
  • 15 g sare
  • 15 ml ulei
  • 1 lingurita de zahar
  • cateva frunzulite proaspete de busuioc
Ajută-ne să facem HotNews mai bun
Vrem să aflăm ce subiecte sunt importante pentru tine și cum putem îmbunătăți HotNews. Am pregătit un chestionar a cărui completare durează 5 minute şi care e anonim, dacă nu vrei să ne laşi adresa de mail. Nu e obligatoriu să răspunzi la fiecare întrebare, deși ne-am bucura. Orice contribuție ne ajută să luăm decizii mai bune.
Formular Feedback
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro