Sarbatoreste romaneste de 1 Decembrie cu Margot si Nicolai: Iahnie de fasole si pita de malai/ Paine cu busuioc

Sarbatoreste romaneste de 1 Decembrie cu Margot si Nicolai, Foto: Penny Maket Romania
Preparate traditionale, numai bune pentru a sarbatori in familie weekendul prelungit de Ziua Nationala, dar si pentru zilele friguroase de iarna.
- Urmareste pasii de preparare pentru ambele retete aici.
Iahnie de fasole si pita de malai
Numar de portii: 6 – 8 portii
Timp de preparare: 180 min
Complexitate: ridicat
Ingrediente:
- 2 cani fasole alba (pentru iahnie)
- 100g afumatura/ de persoana (pentru iahnie)carnati (pentru iahnie)
- o ceapa (pentru iahnie)
- un morcov (pentru iahnie)
- 0,5L suc de rosii (pentru iahnie)
- ulei (pentru iahnie)
- boia iute (pentru iahnie)
- foi de dafin (pentru iahnie)
- o legatura patrunjel (pentru iahnie)
- cimbru uscat (pentru iahnie)
- 2 cani de malai (pentru pita)
- 1 cana de faina (pentru pita)
- 2 oua (pentru pita)
- praf de copt/Bicarbonat (pentru pita)
- sare (pentru pita)
- zahar (pentru pita)
- 2-3 linguri de ulei (pentru pita)
- 400 mL kefir/ iaurt/ sana (pentru pita)
Paine cu busuioc
Numar de portii: 2 portii
Timp de preparare: 120 min
Complexitate: mediu
Ingrediente reteta 2 :
- 550 g faina
- 350 ml apa
- 1 pliculet de drojdie (7g)
- 15 g sare
- 15 ml ulei
- 1 lingurita de zahar
- cateva frunzulite proaspete de busuioc
ARHIVĂ COMENTARII