Sari direct la conținut

Luminita Anghel & Sistem au plecat la Kiev

TVR

Luminita Anghel si Sistem, insotiti de echipa TVR va pleaca miercuri 11 mai in Ucraina, pentru a participa la concursul Eurovision.

Organizatorii de la Kiev deja au prevazut din 12 mai inceperea repetitiilor pentru semifinala, Romania fiind programata in 13 mai cu prima repetitie de la ora 9,30 la 10,10 urmata imediat de o prima conferinta de presa. Cea de-a doua repetitie si conferinta de presa vor avea loc in 15 mai de la ora 11,00.

Romania va concura in semifinala de joi 19 mai cu alte 24 de tari si va incerca sa se claseze in primele 10 locuri, pentru a intra in finala din 21 mai.

Lista tarilor si ordinea intrarii lor in concursul din 19 mai este: Austria; Lituania; Portugalia; Moldova; Letonia; Monaco; Israel; Belarus; Olanda; Islanda; Belgia; Estonia; Norvegia; Romania; Ungaria; Finlanda; Macedonia; Andora; Elvetia; Croatia; Bulgaria; Irlanda; Slovenia; Danemarca si Polonia.

Editia concursului din acest an de la Kiev este aniversara, fiind cea de-a 50-a, marcata de un numar record de tari participante: 39.

Probabil nu intamplator, si in Romania participarea din acest an a inregistrat cateva unicate in istoria organizarii TVR pentru ca, pentru prima data, reprezentantii Romaniei la Eurovision 2005:

sunt un grup mixt: interpret vocal (Luminita Anghel)+grup de percutie (Sistem) trebuie sa treaca mai intai de semifinala pentru a ajunge in finala au participat in turnee de promovare in strainatate au fost promovati de TVR cu precadere pe plan extern, pe diverse cai, simultan:

  • la TVRi,
  • in presa scrisa din diaspora,
  • in cadrul comunitatilor romane din Europa,
  • la posturile de radio si cluburile interesate din Europa
  • pe camera speciala de chat
  • pe diverse situri straine dedicate concursului Eurovision
  • pe diverse situri romanesti de stiri si muzica
  • cu mesaje bilingve transmise pe toate adresele de e-mail stocate pe serverul TVR

    Probabil ar mai fi cateva premiere legate de participarea Romaniei la editia 2005 a concursului Eurovision, dar ne oprim aici, pentru ca speram din tot sufletul ca principala premiera sa fie, de fapt, legata de ocuparea celei mai bune pozitii de pana acum.

    Succes Romania ! – Hai Luminita Anghel & Sistem!

  • ARHIVĂ COMENTARII
    INTERVIURILE HotNews.ro