Sari direct la conținut

VIDEO Donald Trump, cel mai clar indiciu de până acum că va candida din nou în 2024

HotNews.ro
VIDEO Donald Trump, cel mai clar indiciu de până acum că va candida din nou în 2024

Fostul președinte american Donald Trump a dat cel mai clar semn de până acum că intenționează să candideze din nou la președinția Statelor Unite în 2024, relatează Insider.

Într-o înregistrare video făcută la unul dintre cluburile deținute de Trump în Florida, unul dintre partenerii de golf ai lui Donald Trump afirmă: „Primul la lovitură, al 45-lea președinte al Statelor Unite”.

„Al 45-lea și al 47-lea”, răspunde Donald Trump zâmbind înainte de a fi aplaudat de celelalte persoane prezente.

Trump nu a anunțat încă oficial dacă va candida din nou la președinția SUA deși a dat de înțeles acest lucru de mai multe ori. El a anunțat încă din vara anului trecut că a luat o decizie în privința unei noi candidaturi, fără a preciza însă care este aceasta.

Donald Trump își ține susținătorii în suspans

Fostul președinte republican a declarat ulterior în luna noiembrie că „probabil” va aștepta să treacă alegerile parțiale („midterm”) pentru Congres de anul acesta înainte de a confirma că va candida în 2024.

La un miting electoral ce a avut loc în statul Iowa în octombrie 2021 el a dezvăluit și care ar fi viitorul său slogan, dacă va decide să candideze: „Make America Great Again, Again”.

În pofida numeroaselor probleme juridice cu care se confruntă atât el cât, și apropiați ai săi sau membri ai familiei sale, el rămâne extrem de popular în rândul alegătorilor Partidului Republican.

Un sondaj Reuters/Ipsos în luna decembrie a anului trecut arată că acesta avea la momentul respectiv un avans de 43 de puncte procentuale față de Ron DeSantis, guvernatorul republican al Floridei despre care se crede că își va anunța aproape sigur candidatura pentru alegerile din 2024.

Printre ceilalți potențiali candidați republicani se numără fostul vicepreședinte al lui Trump, Mike Pence, fostul său secretar de stat, Mike Pompeo, și fostul guvernator al statului New Jersey, Chris Christie, în trecut un fost aliat al lui Trump care a devenit între timp un critic vocal.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro