Sari direct la conținut

Greta Thunberg, inculpată cu privire la tulburarea ordinii publice la o manifestaţie la Londra

HotNews.ro
Greta Thunberg, ridicată de poliție în timpul unui protest la Malmo, Foto: Johan Nilsson/TT / Shutterstock Editorial / Profimedia
Greta Thunberg, ridicată de poliție în timpul unui protest la Malmo, Foto: Johan Nilsson/TT / Shutterstock Editorial / Profimedia

Activista ecologistă suedeză Greta Thunberg a fost inculpată cu privire la tulburarea ordinii publice, prin participarea la o manifestaţie, marţi, în marja unei conferinţe a industriei petrolului şi gazelor naturale, anunţă miercuri poliţia britanică, relatează AFP.

Activista suedeză, în vârstă de 20 de ani, a fost arestată marţi de către poliţia britanică.

Ea a fost eliberată sub control judiciar şi urmează să compară într-un tribunal, la Londra, la 15 noiembrie, anunţă poliţia.

Greta Thunberg face parte dintr-un grup de 26 de persoane inculpate cu privire la această manifestaţie, în marja unei conferinţe la care iau parte conducători ai unor mari companii producătoare de hidrocarburi.

Reamintim că în urmă cu câteva zile activista suedeză pentru climă a fost acuzată de nerespectarea unui ordin al poliției, la mai puțin de două luni după ce a fost condamnată și amendată pentru aceeași infracțiune, relatează Reuters.

Thunberg, în vârstă de 20 de ani, a fost amendată cu 1.500 de coroane suedeze (134 de dolari) de către un tribunal suedez pe 24 iulie pentru că nu a părăsit un protest la ordinul poliției. Imediat după verdict, Thunberg și alți activiști din grupul ecologist Reclaim the Future au blocat drumul pentru camioanele cu petrol în portul Malmo și au fost din nou îndepărtați cu forța de poliție.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro