Sari direct la conținut

După controalele trimise de Ciucă la benzinari, Cîțu acuză un „atac împotriva sectorului privat”

HotNews.ro
Florin Citu , Foto: Guvernul Romaniei
Florin Citu , Foto: Guvernul Romaniei

​Florin Cîțu acuză că asistăm în această perioadă la „un atac” al statului împotriva sectorului privat, susținând că anumite instituții ale statului fac „targhetat” controale doar pentru a-și face campanie la televizor. Declarațiile sale vin după controalele la benzinari, trimise chiar de premierul Nicolae Ciucă.

„Am văzut săptămâna trecută un desant al instituțiilor statului, împotriva companiilor private, pentru că, așa ne spuneau cei care au început acest desant, prețurile au crescut nejustificat. Ceea ce am văzut atunci, eu sper să se oprească, pentru că acest atac împotriva sectorului privat nu face bine, în acest moment. Avem nevoie de un sector privat care să performeze, un sector privat puternic, nu un sector privat hăituit”, a spus luni liderul PNL.

El a comentat că au fost tot felul de „declarații bombastice la televizor” ale unor șefi de instituții care n-au legătură cu dinamica prețurilor.

„Așa ceva nu admit, este inadmisibil și vă spun, dacă există un singur caz de abuz al funcționarilor statului împotriva sectorului privat, în această perioadă, șefii acestor instituții vor trebui să plece acasă, voi cere demiterea lor, imediat. Sper să nu existe niciun caz de abuz. În acest moment, când avem nevoie de impozite la buget, când avem nevoie de locuri de muncă, să trimiți toată ziua, targetat, și de fapt, să nu ai niciun rezultat, doar să faci campanie la televizor, mi se pare inadmisibil”, a spus Cîțu.

Întrebat despre ANPC, liderul PNL a precizat că reprezentanții acestei instituții vorbeau despre prețuri, dar acestea nu sunt în atribuția lor.

„Au dat amenzi pentru faptul că existau etichete greșite sau celelalte lucruri pe care ar trebui să le facă zilnic, nu trebuie să vină în fiecare zi la televizor să-și facă campanie. Repet, un singur caz de abuz și acești oameni pleacă acasă, ca să fie foarte clar”, a adăugat Florin Cîțu.

Ciucă a anunțat controle, ANPC a dat amenzi

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat joi demararea de controale în toate companiile petroliere din România pe fondul creșterilor nejustificate la carburanți. „ANAF, ANPC și Consiliul Concurenței au demarat investigații pentru a lua măsurile de stopare a oricăror practici ilegale abuzive care nu au justificare reală economică. Am cerut tragerea la răspundere a celor vinovați și sanctiunile cele mai severe pentru cei care vor să genereze instabilitate.”, a spus Ciucă.

MOL a fost amendată de ANPC cu 100.000 de lei în urma scandalului privind prețul benzinei. În total, ANPC a dat amenzi de 370.000 de lei după controale la 70 de stații de carburant.

De altfel, miercuri seară ministrul Energiei, Virgil Popescu, a indicat compania MOL ca fiind sursa panicii care a dus la formarea de cozi uriașe la benzinăriile din țară.

Amendă a primit și Stația de la Beiuș care a afișat un preț de 11 lei la benzină.

De unde a pornit panica privind explozia prețului benzinei și motorinei

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, susține că nu va crește prețul carburanților, că „s-a creat o psihoză” și că vor fi controale la companiile care au majorat prețul la pompă.

„Fac un nou apel la calm: nu stați la cozi. Avem suficiente stocuri, deci NU există argumente pentru creșteri nejustificate și explozive ale prețurilor. Să nu ne lăsăm angrenați într-un război hibrid, mai ales în actualul context regional de securitate. Așa cum a anunțat și prim-ministrul Nicolae Ciucă instituțiile abilitate vor demara acțiuni ample de control la benzinării pentru că NU VOM PERMITE SPECULA! Să nu intrăm în jocul celor care doresc destabilizarea României!”, a scris Virgil Popescu pe contul sau de Facebook.

Totodată, ministrul Virgil Popescu a declarat la Digi24 că toată panica a pornit de la „MOL din Beiuș”.

„Informația a fost rostogolită în social media, s-a creat panică”, a spus el.

De altfel, Agerpres scria că din cauza unor probleme la o rafinărie din Ungaria, MOL a înregistrat un deficit de carburanţi pe piaţa din România, compania scumpind carburanţii pentru flotele de transportatori la peste 10 lei pe litrul de motorină.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro