Sari direct la conținut

Trupa Strange Fruit deschide Festivalul ApaAerFoc de la Bucuresti

HotNews.ro

Teatru, dans si circ intr-un singur spectacol desfasurat la inaltime va avea loc sambata 14 si duminica 15 iulie, ora 19, in Parcul Tineretului in cadrul Festivalul de teatru „Apa Aer Foc”, organizat de Institutul Cultural Roman.

Deschiderea festivalului revine trupei Strange Fruit („Fruct ciudat”), din Melbourne (Australia) cu spectacolul The Field („Campul”), informeaza un comunicat al ICR.

The Field („Campul”), spectacol remarcat in ultimii ani la numeroase festivaluri de teatru stradal, propune o lume fantastica si seducatoare, schitata printr-o gratioasa coregrafie aeriana: opt personaje se leagana pe bare elastice de 4,5 m inaltime, deasupra spectatorilor, intr-un balet suprareal intre cer si pamant.

Creata in 1994, Strange Fruit a sustinut reprezentatii in peste 40 de tari, la mai mult de 300 de festivaluri internationale, fiind una dintre cele mai cunoscute trupe de gen din lume.

Printre distinctiile pe care le-a primit se numara se numara Premiul National Myers pentru Artele Spectacolului (Australia), Trofeul de Argint – Daidogei World Cup (Japonia, 1999 si 2000), Premiul Publicului la Festivalul de la Valladolid (Spania, 2003).

Festivalul de teatru in aer liber „ApaAerFoc”, organizat de Institutul Cultural Roman, se desfasoara in Parcul Tineretului din Bucuresti, patru weekend-uri consecutive, in perioada 14 iulie – 5 august 2007.

Reprezentatiile urmatoare vor fi sustinute de trupele Teatro Ka din Portugalia (21, 22 iulie, ora 19.00), Ilotopie din Franta (28, 29 iulie, ora 21.30) si Tuig din Olanda (4, 5 august, ora 21.00).

Intrarea este libera. Spectacolul programat pentru acest week-end (14, 15 iulie) incepe la ora 19.00, iar in cazul in care ploua reprezentatia se amana pentru seara de 16 iunie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro