Sari direct la conținut

10 reguli pentru o idila la serviciu

HotNews.ro

Daca esti singur/a si iti petreci mai mult timp la serviciu decat acasa, te poti numara printre cei carora le-a cazut cu tronc o colega sau un coleg de birou. Aceste relatii sunt de obicei cele mai comentate. O perioada, veti fi principalul subiect de discutie al colegilor de birou, in timp ce familia si prietenii va vor tot spune ce greseala faceti incurcandu-va cu cineva de la serviciu. Daca vrei cat mai putina bataie de cap, iata ce ai de facut:

1. Afla care sunt regulile. Inainte sa-i faci curte unei colege, afla ce scrie in regulamentul de ordine interioara. Daca sunt interzise astfel de relatii, iar tu vrei sa-ti pastrezi slujba, trebuie sa-ti iei gandul de la ea. Cercetarile arata ca, in SUA, 35% dintre angajati au fantezii cu un coleg de birou.

2. Afla cat mai multe despre colegul/a tau/a. Inainte sa te implici intr-o astfel de relatie ar fi bine sa afli cate ceva despre persoana de care te-ai indragostit. Asigura-te ca nu este casatorita si ca nu are copii.

3. Nu inseamna nu. Nu te place? Daca inviti o colega in oras si te refuza, resemneaza-te. Nu mai insista, nu sta imbufnat, nu face glume proaste la adresa acelei persoane. 16% dintre barbatii americani si 5% dintre femei sustin ca au fost respinsi/e de catre colegi.

4. Inainte de a inainta intr-o relatie, incearca sa discuti despre ce s-ar putea intampla in cazul in care lucrurile nu merg cum ar trebui. Gandeste-te bine ce consecinte ar putea avea acest esec asupra carierei tale si fixeaza anumite reguli, cu speranta ca le vei si putea respecta.

5. Daca noua ta prietena lucreaza in acelasi departament cu tine, pregateste-te sa te muti in altul, in cazul in care relatia nu va dura.

6. Daca se poate, intalneste-te cu un superior. Daca se termina prost, poti cel mult sa fii concediat, dar nu si acuzat de hartuire sexuala. Ar fi de preferat sa nu te incurci cu clienti, consultanti sau stagiari. Poti avea necazuri mari. In America, 7% dintre barbati si 11% dintre femei au iesit cu sefii sau cu un superior.

7. Nu te lauda cu noua cucerire. Incearca sa nu flirtezi si sa nu-ti pierzi ziua uitandu-te la colega ta. Oamenii se prind repede cand se infiripa o idila si apoi te iau la intrebari.

8. Nu folosi niciodata mailul companiei pentru a trimite mesaje de dragoste. Desi este evident, sunt foarte putini cei care tin seama de faptul ca majoritatea companiilor monitorizeaza schimburile de mailuri.

9. Fii cu bagare de seama la petrecerile de la serviciu si nu bea mai mult de doua pahare. O multime de cariere s-au sfarsit pentru ca oamenii au lasat garda jos la aceste petreceri.

10. La tine sau la mine-n birou? Nicaieri! Chiar nu poti inchiria o camera? 16% dintre barbatii americani si 7% dintre femei au recunoscut ca au facut sex la birou.

Sursa: simplyfired.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro