Sari direct la conținut

48 de ore pe HotNews.ro: Miscari tectonice in subteranele partidelor. Optiunile presedintelui (I); ATS – compania lui Tariceanu vinde masini Ford pe langa cele Citroen; Meserii carora le-a stat ceasul; Immobiliare Bucarest vrea sa construiasca un bloc de 14 etaje peste Piata Baneasa 

HotNews.ro
48h pe HN, Foto: Colaj foto
48h pe HN, Foto: Colaj foto

Meserii carora le-a stat ceasul

Ceasul lui tata s-a oprit. Definitiv. Au ramas insa de la el doua ceasuri, o Raketa de mana si o Slava de voiaj. Pe vremea lui Ceausescu, toata lumea cumpara ceasuri rusesti, erau de calitate. Acum, timpurile si preferintele s-au schimbat. Cine are bani, isi atarna la mana o podoaba elvetiana. Cine nu, ia un ceas electronic de duzina sau afla ora exacta pe celular. Am avut si am aruncat multe ceasuri, de birou si de mana. Cu ceasurile lui tata insa, m-am dus la reparat. Si in Germania se repara ceasuri. Serviciul e disponibil mai ales in marile magazine, pe langa sectoarele de ceasuri si bijuterii. Ieftin nu e, doar pentru schimbatul unei baterii platesti 5 euro.

ATS – compania lui Tariceanu vinde masini Ford pe langa cele Citroen / De la 1 august Romcar nu mai este reprezentantul Ford in Romania

Compania ATS, controlata de fostul premier Tariceanu va vinde si masini Ford pe langa cele Citroen, iar in acest scop un dealer Citroen din Baneasa este convertit in dealer Ford, compania urmand sa deschida un nou punct de vanzare pentru marca franceza la parterul unei cladiri de birouri. Pe de alta parte, de la 1 august activitatea de comercializare a masinilor Ford in Romania nu mai este gestionata de Romcar, ci de Compania Nationala de Vanzari care se va ocupa si de activitatile de post-vanzare. Britanicul Paul Flanagan conduce noua companie de vanzari.

MBA in Barcelona: „Am invatat ca daca iti doresti cu adevarat ceva, nu trebuie sa te gandesti si sa te opresti la potentialele bariere”

„MBA-ul m-a facut sa ies din propria-mi zona de confort. Si am crescut”, spune Tatiana Liliana Mitroi, studenta la un program de MBA din Barcelona. „Am invatat ca daca iti doresti cu adevarat ceva, nu trebuie sa te gandesti si sa te opresti la potentialele bariere. Exista solutii multiple pentru orice obstacol vei intalni. Important este sa vezi destinatia finala, sa crezi in ea si sa ti-o doresti foarte mult!”

Sfarsitul fabricilor de diplome

Fenomenul cunoscut sub numele “fabrici de diplome” se apropie de sfarsit. Nu, nu pentru ca statul a reusit anihilarea lor. Nici macar nu si-a propus asa ceva. Fabricile de diplome au aparut dintr-o cerere imensa, dupa 1990, cand doar posesia unei astfel de hartii iti asigura un loc de munca caldut si bine platit. Mai ales la stat. Ajuns la apogeu cu experimentul Spiru Haret, care a emis si 55.000 de diplome pe an, contextul economico-social actual condamna la inchidere fabricile de diplome.

Traian Badulescu, purtator de cuvant al ANAT: Sarmizegetusa poate fi promovata ca un nou Stonehenge

“Eco e un termen din ce in ce mai la moda si Romania poate fi promovata ca o destinatie eco. Desi, ca sa fim sinceri, sunt anumite zone care ar trebui serios salubrizate”. Ideea vine de la purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT), Traian Badulescu, ce a explicat pentru SmartWoman.ro ca litoralul nu a fost ocolit intamplator de Ministerul Turismului, in noua strategie de promovare a turismului. “Romania, la ora actuala, nu este competitiva pe plan international in privinta litoralului”, a precizat acesta.

VIDEO Bradut Florescu: „Noi spunem despre romani ca sunt lenesi, nesimtiti si hoti, dar niciunul n-ar recunoaste ca e lenes, nesimtit si hot”

„Eu nu cred ca suntem lenesi, nesimtiti si hoti ca natie, cred ca avem foarte mult potential”, spune Bradut Florescu intr-un interviu HotNews.ro. „Am facut un exercitiu de branding invers, de research invers, urmarind modul in care micuta comunitate romaneasca din Thailanda, cei care am plecat impreuna acolo, s-a raportat la celelalte comunitati: o gasca de francezi, o gasca de suedezi, o gasca de nemti si marea gasca a thailandezilor.”

Energie eoliana: Cererile de racordare la reteaua nationala de electricitate depasesc de 4 ori capacitatea de transport

Energia eoliana reprezinta „domeniul cel mai exploziv” din punct de vedere al investitiilor in Romania, a declarat pentru HotNews.ro Ionel David, public affairs manager la Asociatia Romana pentru Energie Eoliana. Potrivit acestuia, in urmatorii ani, Romania are sanse sa ajunga pe primul loc in Europa Centrala si de Est in privinta capacitatii de productie a energiei eoliene. Insa exista o problema. Cererile de racordare din partea investitorilor depasesc de aproape patru ori capacitatea sistemului energetic national de preluare a energiei eoliene.

Immobiliare Bucarest vrea sa construiasca un bloc de 14 etaje peste Piata Baneasa

Consiliul Local sector 1 a concesionat Piata Baneasa unei firme private, Immobiliare Bucarest, care vrea sa construiasca aici un bloc de 14 etaje. Proiectul a fost trimis spre avizare, la jumatatea lunii iulie, la Comisia Tehnica de Urbanism din cadrul Primariei Capitalei. Conform planurilor de urbanism afisate la Comisie, atat pe terenul pietei, de circa 2.000 de metri patrati, cat si pe terenul detinut de firma, de aproximativ 4.000 de metri patrati, sunt amplasate doua cladiri cu inaltimea maxima de 45 de metri, respectiv 14 etaje.

Miscari tectonice in subteranele partidelor. Optiunile presedintelui (I)

In sapte luni de zile, cele trei mari partide si-au schimbat radical strategia si optiunile. Daca alegerile au configurat, la inceputul lui 2010, doua posibile blocuri politice – pe de-o parte coalitia PDL-UDMR-independenti-minoritati, pe de alta PSD si PNL – sapte luni mai tarziu, sondajele determina reamenajarea scenei si, implicit, refacerea calculelor pe termen mediu si lung. Analistii si consultantii politici par sa fie de acord ca s-a ajuns la un blocaj si ca presedintelui Basescu, specializat in mutari de sah cu pionii adversarului, i s-au redus drastic optiunile de joc. Remanierea se anunta inevitabila, dar cine se va sacrifica sa intre intr-un nou Guvern? De ce resurse dispune PDL? Ce sanse are un Guvern de tehnicieni? Cum va muta opozitia pe tabla de sah?

NOTA: Ai ratat un articol important de pe HotNews.ro? Vrei sa recitesti un articol? Prin aceasta rubrica va supunem atentiei cele mai importante articole din zilele anterioare

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro