Sari direct la conținut

53 de scrisori de intentie pentru privatizarea Antibiotice Iasi

HotNews.ro

Investitorii interesati de preluarea pachetului de peste 53,01% din actiunile producatorului de medicamente Antibiotice Iasi au trimis, pana in prezent, catre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) 53 de scrisori de intentie, au anuntat luni reprezentantii autoritatii. Cele mai multe scrisori de intentie au venit din Romania, Marea Britanie si India. Licitatia va avea loc pe 18 martie.

Din Romania AVAS a primit 17 scrisori de intentie, din Marea Britanie – 8 scrisori de intentie, din India – 5 scrisori de intentie, iar din Germania – 3 scrisori de intentie. Pentru compania romaneasca si-au mai aratat interesul investitori din Elvetia, Austria, Grecia si Canada, cu cate doua scrisori de intentie si Cipru, Ungaria, Insulele Cayman, Turcia, Italia, Portugalia, Coreea de Sud, Cehia, Statele Unite, Israel, Islanda si Lituania, cu cate o scrisoare de intentie.

„Numarul mare de scrisori de intentie, mesajele pe care le primim zilnic de la ambasadorii nostri, toate acestea ne arata ca investitorii sunt interesati de Antibiotice. AVAS este hotarata sa desfasoare privatizarea in mod transparent si cu respectarea celor mai bune practici la nivel international si sunt convins ca rezultatul va fi foarte bun”, a declarat presedintele Autoritatii, Teodor Atanasiu.

Privatizarea Antibiotice a intrat in linie dreapta odata cu publicarea anuntului de privatizare, in data de 24 decembrie a anului trecut. AVAS a scos la vanzare pachetul de 53,0173% din actiuni detinut de stat la producatorul de medicamente, la un pret de pornire al licitatiei cu strigare de 2 lei/actiune – aproximativ 130 milioane de euro. Pretul a fost stabilit in urma unei evaluari realizate de firma internationala de consultanta AT Kearney.

Privatizarea Antibiotice se va face prin licitatie cu strigare, eveniment va avea loc pe data de 18 martie a acestui an. Investitorii interesati trebuie sa depuna la sediul AVAS documentele de participare stabilite prin dosarul de prezentare, cel mai tarziu pana pe 17 martie. In 2006, Antibiotice a obtinut un profit net de aproximativ 24 milioane lei. La data de 30 septembrie 2007, profitul net al companiei a depasit valoarea de 28 milioane lei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro