Sari direct la conținut

7 ani de Recorder. 1,3 milioane de euro venituri într-un an. Cum se finanțează publicația?

HotNews.ro
Investigația Recorder, Foto: Recorder
Investigația Recorder, Foto: Recorder

În anul precedent, Recorder a generat venituri totale de 1.325.812 euro. 90% din aceşti bani au venit din donaţii, în timp ce restul au fost generaţi din granturi (5%) şi advertising (5%), notează recorder.ro. Între timp, echipa a ajuns la a ajuns la 25 de oameni.

Recorder a publicat, încă de la începutul proiectului, rapoarte anuale despre venituri și cheltuieli.

„Suntem aici de șapte ani și vom continua să fim la fel de transparenți pentru că nu avem nimic de ascuns. O proporție covârșitoare a banilor care ne intră în conturi vine direct de la oamenii care ne urmăresc și ne apreciază munca. Iar asta ne asigură independența editorială și oferă cel mai frumos răspuns la întrebarea „Cine vă plătește?”, scrie Recorder.

Care au fost sursele de finanțare în 2023

În anul precedent, Asociația Recorder Community a generat venituri totale de 1.325.812 euro. 90% din acești bani au venit din donații, în timp ce restul au fost generați din granturi (5%) și advertising (5%).

Sunt cele mai mari venituri și, totodată, este cel mai mare procentaj de donații, raportat la încasările totale, din întreaga istorie Recorder.

„O uriașă dovadă de încredere din partea publicului, dar și un imbold de a face mai mult, o presiune adesea copleșitoare. Felul în care administrăm acești bani urmează aceleași două coordonate care ne-au ghidat de la începuturi: dezvoltarea proiectului și asigurarea independenței editoriale”, spun jurnaliștii.

Cheltuielile

În 2023, cheltuielile Recorder au crescut cu 35% față de anul anterior, principalul motiv fiind creșterea numărului de membri din redacție, salariile angajaților reprezentând cea mai mare proporție a cheltuielilor anuale.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro