Sari direct la conținut

7 lucruri pe care sa le ai in vedere cand iti schimbi jobul

HotNews.ro

Cel mai potrivit moment pentru schimbarea carierei este atunci cand te afli pe o pozitie importanta, deoarece vei avea capacitatea si resursele necesare de a trece peste orice obstacol care poate aparea.

In mod tipic, persoanele isi schimba cariera din cauza ca se satura de munca pe care o fac si simt nevoia unei schimbari. Este in natura umana ca o persoana sa aiba nevoie in mod constant de un motiv intemeiat pentru care sa lupte sau sa traiasca. In articol vei gasi cateva trucuri care te vor ajuta sa iei o decizie potrivita in ceea ce priveste cariera ta.

1. Descopera ce te face sa zambesti

Incearca sa descoperi ce te-ar putea motiva. Care sunt hobby-urile tale? Daca poti sa transformi una dintre pasiuni intr-un job, atunci munca nu va mai fi apasatoare. Vei lucra din placere si vei fi motivat sa faci totul ca la carte.

2. Cerceteaza piata

Citeste anunturile de mica publicitate. Afla care sunt cerintele firmelor si cat sunt dispuse sa te plateasca. Daca nu iti place munca de birou sau programul fix, orienteaza-te spre o profesie liberala.

3. Gaseste-ti un indrumator

Contacteaza-ti prietenii sau fostii colegi. Afla care dintre acestia si-au schimbat jobul sau cariera. Iti pot fi de folos cateva sfaturi din partea unei persoane care a trecut deja prin asa ceva si poti evita sa cazi in anumite capcane.

4. Analizeaza-ti punctele tari si slabe

Incearca sa scoti in evidenta experienta pe care ai acumulat-o in ultimii ani. Acest lucru te va ajuta in redactarea scrisorii de intentie pentru jobul dorit.

5. Incearca sa iti construiesti o afacere proprie

Daca ai de gand sa incepi sa iti construiesti o afacere proprie, trebuie sa analizezi ce implica acest lucru. De asemenea, ca si la punctul 1, descopera-ti pasiunile si orienteaza-te spre una dintre acestea. Daca nu dispui de foarte multi bani, poti sa incerci sa iti deschizi o afacere pe internet. Costurile pentru a incepe o afacere de acest gen sunt mici.

6. Verifica-ti bugetul

Verifica daca banii pe care ii ai iti ajung sa traiesti cel putin 6 luni, fara a mai avea niciun alt venit. Acest lucru este folositor mai ales daca nu iti vei gasi in scurt timp un alt job. Trebuei sa fii foarte atent, pentru ca daca nu ai in vedere acest lucru, poti intra foarte usor intr-un impas financiar.

7. Realizeaza un plan

Daca iti faci un plan, acesta te va ajuta sa vezi daca te afli pe drumul cel bun. De asemenea, planul te ajuta sa evaluezi rezultatele si sa stabilesti daca sunt mai bune decat cele anterioare.

Sursa: helium.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro