Sari direct la conținut

8.000 de euro despăgubiri pentru prima doamnă a Franței, după ce două femei au afirmat că Brigitte Macron s-a născut bărbat 

Emmanuel și Brigitte Macron, baie de mulțime la Touquet, Foto: JB Autissier / Panoramic / Bestimage / Profimedia
Emmanuel și Brigitte Macron, baie de mulțime la Touquet, Foto: JB Autissier / Panoramic / Bestimage / Profimedia

Un tribunal din Franța a decis că prima doamnă a Franței, Brigitte Macron, trebuie să primească 8.000 de euro despăgubiri de la două femei care au postat un videoclip pe YouTube în care afirmau că aceasta s-a născut bărbat. Despăgubiri va trebui să primească și fratele primei doamne, scrie The Guardian

Două femei din Franța au postat pe YouTube un videoclip, în decembrie 2021, în care spuneau că soția președintelui Franței s-a născut de fapt bărbat. Falsul a devenit viral înainte de alegerile prezidențiale din 2022, motiv pentru care Brigitte Macron a făcut plângere pentru calomnie. 

Postările s-au răspândit pe rețelele sociale susținând că prima doamnă, anterior Brigitte Trogneux, nu a existat niciodată și că fratele ei, Jean-Michel, și-a schimbat sexul și a preluat acea identitate.

Un tribunal din Paris le-a condamnat pe cele două femei la plata a 8.000 de euro despăgubiri lui Brigitte Macron și 5.000 de euro fratelui ei, Jean-Michel Trogneux.

Prima doamnă a Franței, care are 71 de ani, nu a participat la proces și nu a fost prezentă la pronunțarea sentinței.

Tot joi a fost făcut public și faptul că soţia preşedintelui francez îşi interpretează propriul rol într-o apariţie scurtă şi neaşteptată într-un episod din a doua parte a celui de-al patrulea sezon al serialului de succes „Emily in Paris”, care va fi difuzată începând de joi pe Netflix, transmit AFP şi EFE, preluate de Agerpres.

INTERVIURILE HotNews.ro