Sari direct la conținut

Elon Musk a invocat în mesaje private un discurs al lui Vladimir Putin pentru a amâna cumpărarea Twitter

HotNews.ro
Elon Musk, Foto: Patrick Pleul / AFP / Profimedia Images
Elon Musk, Foto: Patrick Pleul / AFP / Profimedia Images

​Miliardarul sud-african Elon Musk a vrut să încetinească procesul de achiziționare a Twitter după ce deja ajunsese la un acord cu compania, invocând în mesaje private trimise unui bancher un discurs pe care președintele rus Vladimir Putin urma să îl susțină, relatează Business Insider și Bloomberg.

Mesajul dintre Musk și unul dintre bancherii săi de la Morgan Stanley a fost prezentat marți de avocații Twitter la o audiere preliminară a procesului dintre compania social media și CEO-ul Tesla și SpaceX.

În mesajul trimis pe 8 mai Musk i-a cerut bancherului să încetinească procesul de cumpărare a rețelei de socializare în așteptarea unui discurs pe care Vladimir Putin urma să îl susțină ziua următoare, când Rusia avea să celebreze Ziua Victoriei în al Doilea Război Mondial.

„Nu ar avea sens să cumpărăm Twitter dacă ne îndreptăm înspre al Treilea Război Mondial”, i-a scris Musk bancherului său. Mesajul trimis de acesta a venit după ce pe 25 aprilie Musk și Twitter anunțaseră în mod oficial că au ajuns la un acord ca miliardarul să cumpere compania pentru suma de 44 de miliarde de dolari.

De ce a vrut Elon Musk să aștepte discursul lui Putin

Solicitarea transmisă de Musk bancherului de la Morgan Stanley a venit în contextul în care la momentul respectiv numeroși analiști și experți se așteptau ca președintele Vladimir Putin să anunțe decretarea mobilizării generale în Rusia după ce forțele sale armate au eșuat în tentativele de a cuceri Kievul și alte obiective importante trasate pentru primele zile ale invaziei declanșate pe 24 februarie.

Liderul de la Kremlin nu a ordonat însă în cele din urmă mobilizarea generală, lucru care i-ar fi permis să sporească semnificativ numărul de trupe trimise în Ucraina. Kremlinul a optat în schimb pentru o așa-zisă mobilizare „invizibilă”, care să nu alerteze populația cu privire la dificultățile întâmpinate de forțele armate ruse în Ucraina.

Audierea care a avut loc marți la un tribunal din statul american Delaware s-a învârtit în jurul solicitării lui Musk de a amâna începerea procesului pe care Twitter i l-a intentat după ce miliardarul a anunțat pe 9 iulie că renunță la cumpărarea companiei.

Câteva zile mai târziu reprezentanții Twitter au anunțat că îl vor da în judecată pe Musk pentru a-l forța să preia platforma social media, conform înțelegerii.

Mesajul prezentat acum în instanță pare să confirme ceea ce unii analiști speculau încă de când Musk a început să dea înapoi în privința achiziției, și anume că a regretat ulterior prețul convenit și că ar dori să obțină o micșorare a sumei.

Elon Musk susține în schimb că Twitter l-a indus în eroare cu privire la numărul de conturi false de pe platformă, așa-zișii „boți”, și că a refuzat să îi prezinte informații relevante despre acestea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro