Sari direct la conținut

VIDEO Videoclipul piesei cu care Kalush Orchestra din Ucraina a câștigat Eurovision 2022 – imagini puternice

HotNews.ro
videoclipul trupei Kalush Orchestra din Ucraina, Foto: Captura
videoclipul trupei Kalush Orchestra din Ucraina, Foto: Captura

​Trupa Kalush Orchestra din Ucraina, care a câștigat Eurovision 2022, și-a publicat duminică videoclipul piesei „Stefania”, cu care a concurat în concurs, imaginile fiind filmat în plin război, printre ruinele clădirilor distruse de bombardamentele rușilor.

În urma finalei Eurovision care a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică la Sala Pala Olimpico din Torino, Ucraina a primit 631 de puncte, cu un scor important din partea publicului, câștigând concursul.

Duminică, Kalush Orchestra și-a publicat videoclipul melodiei, filmat printre ruinele rămase în urma bombardamentelor rușilor care au invadat Ucraina în 24 februarie.

Piesa „Stefania” amestecă hip-hop-ul și muzica tradițională pe versuri scrise înainte de război – care rezonează puternic cu evenimentele actuale („Întotdeauna voi găsi drumul spre casă chiar și dacă toate drumurile sunt distruse”). În plin război, reprezentanții Ucrainei au făcut un apel, de pe scena din Torino a concursului Eurovision 2022, pentru salvarea soldaților de la oțelăria Azovstal din Mariupol.

”Curajul nostru impresionează o lume întreagă, muzica noastră cucerește Europa”, a fost mesajul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski după ce trupa Kalush Orchestra a câștigat competiția Eurovison 2022.

”Anul viitor Ucraina va găzdui Eurovision. Pentru a treia oară în istorie! Și cred că nu va fi și ultima!. Ne vom asigura că într-o bună zi participanții și invitații de Eurovision vor fi găzduiți într-un Mariupol ucrainean. Liber, pașnic și reconstruit. Vă mulțumesc pentru victorie, Kalush Orchestra și tuturor celor care au votat pentru noi! Glorie Ucrainei!”, a transmis Zelenski.

Victoria Ucrainei la concursul Eurovision arată „imensul sprijin public” de care beneficiază această ţară atacată de Rusia, a apreciat duminică secretarul general adjunct al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), Mircea Geoană, scrie AFP, citată de Agerpres.

Cine este Kalush Orchestra

Cu șase oameni pe scenă, membrii grupului, toți având vârsta de recrutare în război, beneficiază de o dispensă provizorie emisă de guvernul de la Kiev, dar vor trebui să se întoarcă acasă pentru a apuca armele de îndată ce competiția se va termina.

De fapt, unul dintre ei a rămas în țară. „Un membru al grupului s-a alăturat apărării teritoriale a Kievului în a treia zi de război”, a declarat cântărețul Oleh Psiuk pentru AFP. „Suntem foarte îngrijorați pentru el, sperăm să-l găsim sănătos când ne întoarcem”.

CITEȘTE ȘI:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro