Sari direct la conținut

„Mama mare” a provocat un val de furie la Moscova. Un deputat rus cere anchetă pentru „profanarea simbolurilor gloriei militare a Rusiei”

HotNews.ro
„Mama mare” a provocat un val de furie la Moscova. Un deputat rus cere anchetă pentru „profanarea simbolurilor gloriei militare a Rusiei”

​​Sculptura unui artist rus de origine ucraineană, Oleg Kulik, a provocat un val de furie din partea oficialilor ruși.

Opera „Mama Mare” care a fost expusă de Gostiny Dvor din Moscova, centru din vecinătatea Kremlinului, este considerată de parlamentari ruși drept o „profanare a simbolurilor gloriei militare a Rusiei”.

Președintele Comisiei pentru Cultură a Dumei de Stat, Elena Yampolskaya, a trimis o scrisoare Parchetului General al Federației Ruse solicitând o anchetă privind expunerea sculpturii. „Cred că expunerea unor astfel de obiecte este absolut inacceptabilă și încalcă legislația Federației Ruse în ceea ce privește justificarea ideologiei naziste și extremiste, profanând simbolurile gloriei militare. Vă rog să verificați expunerea acesteia și să se ia măsurile necesare”, se arată în documentul citat de Tass.

Politicienii ruși spun că sculptura „Mama Mare” este o parodie a statuii „Patria mamă”, situată în Volgograd, fost Stalingrad.

Statuia „Patria Mamă” (în rusă „chemarea mamei”) a fost ridicată în Volvograd, și ulterior în alte orașe, pentru a marca victoria sovietică împotriva naziștilor în al doilea Război Mondial.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro