Sari direct la conținut

Șeful informațiilor militare franceze a demisionat, admițând că analizele cu privire la Rusia și Ucraina au fost eronate

HotNews.ro
Eric Vidaud, Foto: Profimedia Images
Eric Vidaud, Foto: Profimedia Images

Generalul Eric Vidaud, director al informațiilor militare franceze (DRM) și-ar fi înaintat demisia joi, scrie L`Opinion, ca urmare a unei analize eronate cu privire la amenințarea Rusiei la adresa Ucrainei.

Informațiile militare raportează direct Statului major francez, fiind unul din principalele servicii de intelligence din Franța. O sursă din cadrul Ministerului Forțelor Armate franceze a spus că DRM avea informații ”insuficiente” și se confrunta cu o „lipsă de stăpânire a subiectelor”.

Șeful Statului Major al Forțelor Armate a spus că generalul urma să își încheie mandatul in vara anului viitor, dar acesta a preferat să demisioneze.

Înainte de a fi numit șef al DRM în vara anului 2021, generalul Vidaud a comandat Operațiunile Speciale (COS).

Într-un interviu acordat Le Monde, șeful Statului Major al Apărării, Thierry Burkhard, a recunoscut public că serviciile de informații franceze (inclusiv DRM) au făcut o analiză eronată a amenințărilor rusești la adresa Ucrainei, spre deosebire de serviciile americane de informații.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro