Sari direct la conținut

webPR: Luna aprilie este dedicată Conștientizării Autismului. Campania Help Autism – „O călătorie împlinită prin viață”

Smile Media
campanie Help Autism, Foto: Help Autism
campanie Help Autism, Foto: Help Autism

Luna aprilie a fiecărui an o dedicăm Conștientizării Autismului și noi, la Help Autism, facem tot ceea ce ne stă în putință pentru a ajunge mai aproape de comunitate și de oameni.

Pe data de 2 aprilie vă invităm să vă alăturați campaniei O călătorie împlinită prin viață, o invitație la storytelling și atenție prin care vrem să aducem aproape poveștile persoanelor cu autism și ale familiilor acestora, nevoile și soluțiile care i-ar ajuta să ducă o viață împlinită.

Premisele de la care plecăm:

  • Peste 40 000 de persoane și familiile lor trăiesc cu autismul în România și 7 milioane în Europa.
  • 1 copil cu autism din 4 nu merge la școală.
  • În Europa, mai puțin de 10% dintre persoanele cu autism au un loc de muncă.
  • Persoanele cu autism mor în medie cu 16 ani mai devreme pentru că nu au acces la îngrijire medicală adaptată.

Copiii și adulții cu autism de oriunde au nevoie de drepturi, șanse egale și sprijinul comunității. Doar astfel pot să aibă parte de o călătorie împlinită prin viață. Help Autism, RO TSA și FEDRA, însumând peste 100 de ong-uri în autism din România, s-au alăturat campaniei inițiată de Autism Europe pentru a genera mai multă grijă și atenție pentru persoanele cu autism și nevoile lor.

Cum puteți susține campania pentru a fi alături de copiii și tineri cu autism?

Puteți distribui bannerele și mesaje create folosind hashtag-ul #ZiuaAutismului2022 #AutismDay2022. Help Autism va distribui de asemenea și un pachet de promovare care explică obiectivele campaniei și include materiale de comunicare și strategie în format ușor de citit.

Puteți ilumina clădirea în albastru – culoarea autismului alăturându-vă astfel mișcării internaționale Light It Blue. Descoperă aici clădirile iluminate anul trecut.

Puteți ilumina în digital, preluând scriptul care va face vizibil în ziua de 2 aprilie mesajul campaniei pe pagina web personală sau a companiei. Vezi aici campania de anul trecut.

Puteți participa la evenimente. Ele pot fi promovate în cadrul companiei și printre parteneri. Am lăsat o listă cu acțiunile noastre mai jos.

Suntem deschiși la orice altă idee care ar funcționa pentru echipa voastră. Scopul nostru este să deschidem inimi pentru a accepta diversitatea minților aparte.

Help Autism va organiza următoarele acțiuni:

Licitație caritabilă – 15 vedete din România și-au donat o zi din viața lor pentru a petrece o experiență unică cu cele mai generoase persoane care vor licita în cadrul evenimentului organizat de Artmark.

  • Vom lansa un kit de prim ajutor în comunicare pentru persoanele care intră în contact cu copiii și adulții cu autism veniți din Ucraina. Kitul va conține Emohelp – un instrument digital interactiv cu ajutorul căruia pot afla ce simt și ce nevoi au prin intermediul unor întrebări și răspunsuri formulate audio și text în limbile ucraineană și rusă. Aplicația este disponibilă și în limbile engleză, franceză și română.
  • Vom organiza workshop-uri (format fizic sau online) în companii.
  • Vom invita românii să citească cărțile din colecția AHA Books achiziționându-le cu discount de pe site-ul nostru sau din librăriile partenere. În intimitatea unei lecturi, vor descoperi universul minților diverse.

Dacă simțiți că niciuna dintre soluțiile propuse nu se potrivește culturii organizaționale și misiunii, vă invităm la o discuție pentru a pune împreună la cale o activitate potrivită. De asemenea, puteți oricând alege să faceți un gest de generozitate cu o sponsorizare făcută chiar în luna aprilie sau încurajând echipa să completeze formularul 230 digital aici.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro