Sari direct la conținut

Alexey Mordashov, cel mai bogat om din Rusia, vizat de sancțiunile UE, a demisionat din conducerea TUI / Anunțul grupului

HotNews.ro
Alexei Mordashov, Foto: Facebook/ Severstal
Alexei Mordashov, Foto: Facebook/ Severstal

Miliardarul rus Alexey Mordashov, considerat cel mai bogat om din Rusia, a demisionat miercuri din Consiliul de Supraveghere al TUI, al cărui principal acţionar este, în condițiile în care este vizat de sancțiunile impuse de Uniunea Europeană după ce Rusia a invadat Ucraina, conform AFP.

  • ”Alexey Mordashov îşi anunţă astăzi în mod oficial demisia şi părăseşte de îndată Consiliul de Supraveghere al TUI”, a anunţat miercuri grupul german.

TUI precizează că scopul sancțiunilor UE este de a-l împiedica pe Mordashov să realizeze orice încasări sau profituri din investiția sa în grup.

Grupul mai spune că decizia oligarhului rus nu va avea niciun impact asupra companiei, clienților și angajaților.

Cine este Alexey Mordashov

Fiu de muncitori din orașul Cerepoveț, Alexey Mordashov, în vârstă de 56 de ani, a devenit directorul executiv al celei mai mari companii siderurgice și miniere din Rusia, Severstal.

În 2021, a ratat un loc în topul celor mai bogați 50 de oameni din lume, potrivit listei de miliardari a revistei Forbes. La acea vreme, averea sa personală netă era estimată la 29,1 miliarde de dolari, el rămânând acționarul majoritar al Severstal, cea mai mare companie siderurgică din Rusia.

Mordașov este oligarhul rus care a intervenit pentru a menține agenția de turism Tui pe linia de plutire, pompând bani în aceasta atunci când tot turismul internațional s-a blocat în timpul pandemiei de COVID-19, scrie The Guardian.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro