Sari direct la conținut

Sacrebleu! Berarii francezi au început să folosească alge ca să producă bere albastră

HotNews.ro
Sacrebleu! Berarii francezi au început să folosească alge ca să producă bere albastră

O berărie franceză a început să folosească alge pentru a-și face berea albastră cu ajutorul unui pigment natural, relatează Reuters.

Berea denumită „Line” este rezultatul unei înțelegeri între o firmă care vrea să popularizeze algele ca supliment dietar și o cooperativă de bere craft din apropiere care căuta o metodă de a-și face produsele mai distinctive.

Sebastien Verbeke, un angajat al Hoppy Urban Brew, berăria care produce „Line”, spune că berea albastră se vinde bine.

„Are parte de un interes enorm și curiozitate din partea publicului”, spune el.

Cum este produsă berea albastră

Culoarea albastră este dată de spirulină, o algă care este crescută în bazinele companiei Etika Spirulina din nordul Franței.

Ficocianina, componenta spirulinei care îi oferă acesteia culoarea albastră, este adăugată berii în timpul procesului de fermentare naturală.

Xavier Delannoy, a cărui fermă furnizează spirulina, spune că, după mai multe încercări, berăria a găsit un gust care este pe placul clienților.

El afirmă că 1.500 de sticle de „Line” au fost vândute între lunile octombrie și decembrie ale anului trecut și că berăria se pregătește să își crească producția pentru a face față cererii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro